Press "Enter" to skip to content

Jyväskylän Levels ja minä

Heipähei, pelurit!

Levels on jyväskyläläinen pelitapahtuma, jolla on vähän jännä tausta: kyseessä on paikallisen ammattikorkeakoulun opiskelijatyönä järjestämä tapahtuma, joka tehdään nyt toista kertaa. Ymmärtääkseni opiskelijat saavat tästä opintopisteitä tai jotain. Olimme viime vuonna jätkien kera mukana siellä Arkkikiven ominaisuudessa, joten tapahtumasta on jotain kokemusta: viime vuoden luento-ohjelma oli uskottava ja vaikka tapahtuma oli selkeästi videopelipainotteinen, niin mukana oli myös Suomen lautapeliseuran laaja lautapelikirjasto ja sitten tosiaan itse pyörittelemämme roolipelihuone, johon mahtui pelaamaan ja puhumaan peleistä. Osallistujia tapahtumassa oli melko paljon, useita satoja – peliharrastajien lisäksi myös aika paljon perheitä.

Tänä vuonna Levels järjestetään 17.-18. tätä kuuta, eli kahden viikon kuluttua. Havahduin tähän nyt kun huomasin, että järjestävä taho oli vihdoin saanut tapahtuman verkkosivut kuntoon. Lupasin tuossa aiemmin järjestää taas erinäistä roolipeliohjelmaa tapahtumassa, mikä muodostaakin nyt tämänhetkisen aikataulun perusteella lähemmäs 30 % tapahtuman aikataulutetusta ohjelmatarjonnasta; pääosan ohjelmasta näyttäisi muodostavan erilaisilla pelikonsoleilla pelaaminen. Verkkosivujen tyyli panee vähän miettimään (lautapeliohjelman järjestää Hasbro) ja tapahtuman tuotantotiimi on tietysti nyt ihan toinen kuin viime vuonna (jolloin järjestelyt olivat siis hyvät) – pitää tuo tapahtuma kuitenkin katsastaa, kun olen sinne lupautunut; uskon kuitenkin että käytännön järjestelyt ovat ihan oivat vaikka tapahtuman tiedotus tuntuu olevan verrattain hataraa ja epäilen, että järjestäjät eivät ole itseasiassa peliharrastajia lainkaan.

Tässä päästäänkin varsinaiseen aiheeseeni: jos olet Jyväskylän seudulla tai vähän kauempanakin ja nappaa panostaa roolipeliviikonloppuun Jyväskylässä, niin mitä jos tulisit pitämään meikäläiselle seuraa tuonne Levelsiin? Tapahtumaan on vapaa pääsy, joten se on ihan kiinni viitsimisestä. Viime vuoden perusteella sanoisin, että tuolla voi puuhata jonkin verran harrastuksen esiin tuomista maallikoille, mutta todennäköisesti saan tapahtumasta eniten irti, jos en joudu yksinäni syljeskelemään kattoon valtaosaa viikonlopusta; viime vuonna tapahtuman parasta antia olivat pitkät pelinkehityskeskustelut ja pelatut sessiot asianharrastajien kanssa. Tätä myöten, muutama ehdotus:

 • Tulkaa mukaan Levelsiin, niin pelataan vaikka jotain. Tai jos teillä on jotain omaa roolipeliprojektia jota haluatte esitellä/myydä kansalle, niin sekin onnistuu – meille on varattu nähtävästi sen verran paljon tilaa tuolta, että ei se ainakaan kesken lopu.
 • Tiedottakaa Levelsistä laajemmaltikin, kiitos: mitä enemmän roolipeliharrastajia paikalle saadaan, sitä mukavampaa. En itse tiedä kumminkaan kaikista hyvistä paikoista, joissa asianharrastajan tavoittaa.
 • Jos lukijalla on työn alla testauskelpoinen roolipeli (tai lautapeli), niin se kannattaa lähettää minulle tuossa edeltävällä viikolla. Jos tilaisuus tarjoutuu, niin voimme testata peliä jossain sopivassa välissä, erityisesti jos paikalle tulee jotain harrastajasakkia joka pystyy elämään pelitestin kanssa. Viime vuonna esimerkiksi testasimme varsin onnistuneesti Noitahovia.

Ohjelmasta sen verran, että jos väkeä tulee odottamattoman paljon (so. niin paljon, että tässä on järkeä), niin pidän lauantaina puolenpäivän maissa roolipelitaitotyöpajan, jossa pelaamme roolipelikatoja ja pidämme kehityskeskusteluja omien pelitaitojen kehittämisestä. Sunnuntaina taas ohjelmassa on pelisuunnittelijatapaaminen – en tiedä yhtään, että paljonko väkeä jälkimmäiseen olisi tulossa, mutta sittenhän sen näkee. Riippuu varmaan siitä, että moniko pelisuunnittelun harrastaja huomaa koko tapahtuman olemassaolon.

Jos tämä mainostukseni tuntuu epämääräiseltä, niin se johtuu ihan vaihtoehtojen paljoudesta; minun puolestani voimme katsoa paikan päällä, että millaista sitä inspiroituu puuhaamaan, se kun johtuu niin paljon jo paikalle vaivautuvan porukan mieltymyksistäkin. Voidaan vaikka pelata koko viikonloppu D&D:ia minun puolestani, jos porukkaa riittää. Otan myös mukaan tuota tavanomaista Arkkikiven pelivalikoimaa, siinä on aika paljon pelejä joiden pelaaminen sinänsä onnistuu tuosta vain. Uskon siis, että kyllä paikan päällä jotain tekemistä keksitään.

7 Comments

 1. Harri Hursti Harri Hursti 04.04.2010

  Kappas vaan. Sattuipa niinkin hauskasti että meillä on porukan kanssa sovittuna pelit tuolle viikonlopulle Tampereelle. Jos hyvin käy saattaisin saada koko porukan innostumaan tuollaisesta lauantaireissusta. Sunnuntai jäänee auttamattomasti väliin jokatapauksessa. Jää nähtäväksi miten porukka suhtautuisi tälläiseen.

 2. Eero Tuovinen Eero Tuovinen Post author | 04.04.2010

  Koitapa ihmeessä – olisi hauska tavata asianharrastajia ja uskon kyllä että keksimme jotain yhteisesti mielekästä pelattavaakin.

 3. Nuurori Nuurori 04.04.2010

  Käsitinkö ihan väärin, vai onko tuo paikka auki vain 10-17 asti? Arkkikivellä kuitenkin on edustusta molempina päivinä. Vaikuttaa ihan kiinnostavalta, mutta mitä tossa väliajalla olis tarkotus tehdä? 😉

  Ilmeisesti meinaatte tulla takaisin sieltä jo samana päivänä, paitsi siis ilmeisesti Eero?

 4. Eero Tuovinen Eero Tuovinen Post author | 04.04.2010

  Onko se auki vain viiteen? Aika hurja. Ei sinänsä ole niin huono välttämättä, riittääpähän virtaa koko päiväksi.

  Ehdotan, että kovat kundit lähtevät lauantaina sitten viiden maissa päivälliselle, josta jatketaan iltapeleihin/saunaan/tms. Riippuu käytännössä paikallisista kontakteista että miten tämä logistiikka tarkalleen hoituu. Tarkoitus olisi, että puhumme jonkun paikallisen sohvan majoittamaan meidät (minut, Markun, kenties Jarin) lauantai-iltana – saa nähdä, miten tilanne kehittyy.

 5. Antti Lax Antti Lax 05.04.2010

  Viime vuonna oli kyllä ihan hyvä tapahtuma, ja jos nyt on puoliksikaan yhtä mukavaa niin ehdottomasti on katsastamisen arvoinen.

  Taisin olla omalta osaltani mukana tuossa edellämainitussa “viime vuonna tapahtuman parasta antia olivat pitkät pelinkehityskeskustelut” jutussa mukana ja tänä vuonna olis tarkoitus päästä jauhamaan vähän lisää. Tälläkertaa siihen voisi valmistautua tulostamalla jotain promomatskua siitä meidän tulevasta pelistä niin ehkä saa ihan kunnollista palautetta.

  Asia on jäänyt vähän sellaiselle “käydään kääntymässä” asteelle, mutta jos tästä parissa viikossa repäisisi vaikka jonkun promomatskun niin ehkä tästä saisi vielä jotain irti Bliaroninkin puolesta 😀

 6. Eero Tuovinen Eero Tuovinen Post author | 05.04.2010

  Ehdottomasti hyvä idea. Itse ainakin lähden tuonne sillä asenteella, että jos joku tulee pelinsä kanssa paikalle, niin yritän antaa hyödyllistä palautetta.

 7. Tommi Brander Tommi Brander 05.04.2010

  Osuupa sopivasti äitini 50-vuotisjuhlien kanssa päällekkäin. Pitää katsoa josko sunnuntaina ehtisi tulemaan, mutta heikolta näyttää.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.