Press "Enter" to skip to content

Juttuvinkeistä julkaisuiksi

Muutamat tahot ovat pistäneet tiedotetta Roolipelitiedotukseen yhteydenottolomakeen välityksellä, joten julkaisen ne tässä. Mainitsen tässä samassa yhteydessä myös parista muusta skenemme ajankohtaisesta aiheesta.

Siskonpeti tv-sarjan avustajaksi

Kultaisilla Venla-palkinnoilla voittanut sketsisarja Siskonpeti tekee tämän kuun lopulla keskiaikaan sijoittuvan sketsin. Tuotannon apulaisohjaaja Anki Lappalainen kaipaili sitä varten avustajia. Ohessa Roolipelitiedotuksen saama avustajapyyntö:

“Me Siskonpeti tv-sarjan tiimi tarvitsemme teitä!

Tarvitsemme teitä avustajiksi tekeillä olevan 3. tuotantokauden sketsiin, joka kuvataan torstaina 26.5. [sic] noin 09:00-15:00 Helsingissä. Auta meitä ahdingossa ja tule mukaan! Avustajuus on ilman repliikkejä ja palkitsemme avustajat leffalipuilla tai vaihtoehtoisesti erikseen sovitulla summalla järjestön tilille.

Huomautan, että ko. sketsissä ei pilkata keskiaikaa, sketsi vain sijoittuu siihen aikaan. Mestattavien näyttelijättäriemme monologit koskevat ihan muita asioita.

Avustajia tarvitsemme ns. kylällisiksi taustalle. Tarve on ainakin noin 20 henkilölle. Lupaamme teille hauskan kokemuksen ja hulvattomia hetkiä tv-sarjan kuvauksissa!”

Sama pyyntö on julkaistu reilu viikko sitten Suomi Larp -FB-ryhmässä, joten ilmeisesti avustajamäärä ei ole vielä täynnä. Asiasta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Yellow Film & TV -tuotantoyhtiöön sähköpostitse info (at) yellowfilm.fi

Lista foorumiroolipeleistä

Roolipelitiedotuksessa on ajoittain listattu foorumiroolipelaajien kiinnostavia blogauksia, mutta sen enempää tämä tekstivetoinen roolipelaamisen alalaji ei ole ollut esillä. Tämä johtuu lähinnä tietämättömyydestäni kyseisen harrastuksen suhteen, ei niinkään mistään kulttuuripoliittisesta linjauksesta. Päinvastoin, foorumipelaaminen kaikkine muotoineen on tiettävästi varsin elinvoimainen roolipelaamisen laji.

Sykomori-nimimerkki lähetti juttuvinkin RoPe-Net -sivustosta, johon on listattu foorumi-, chat- ja vieraskirjaroolipelejä. Pelien aiheiden mukaan jaotelussa listassa on yli 50 peliä ja kyseessä on toimitettu lista aktiivisista peleistä. Kuolleita linkkejä ei siis pitäisi juurikaan tulla vastaan, toisin kuin vaikkapa Ropelistalla tapaa käydä.

Kotimainen roolipeli The Quick joukkorahoituksessa

Ville Takasen johtama pelisuunnittelijatiimi työstää The Quick -nimeä kantavaa roolipeliä, joka yhdistää pohjoismaiseen rikosdekkariin aaveita ja muita paranormaaleja ilmiöitä. Pelityyli on mysteerivetoista kummitustarinan selvittelyä ja hahmoon eläytymistä painottavaa.

Genrensä puolesta kummitustarinoiden yhdistäminen dekkareihin on luontevaa. Rauhattomilla kuolleilla kun tapaa olla jokin syy vaivata eläviä, ja siivon julkisivun taakse kätkeytyvät julmat rikokset tarjoavat otollisia selityksiä. Pelaaminen on kuulemma hahmokeskeistä, mutta dekkarihengen mukaisesti hahmot ilmeisesti ovat tapauksen ulkopuolisia tutkijoita. Pelisuunnittelublogin merkinnöistä olen päättelevinäni, että pelillä on oma rikas mytologinen taustansa.

Pelisuunnittelunsa osalta The Quick on kiinnostava projekti, koska se vie tätä immersiovetoista pelaamista eteenpäin. Juhana Petterssonin viime vuonna julkaisema Tšernobyl, rakastettuni -peli uskoi vapaamuotoisen roolipelaamisen keinoihin eli peliteksti ei tarjonnut juurikaan rakennetta. The Quick puolestaan sisältää kevyet Apocalypse World -pelin tyyppiset säännöt, jotka on tehty tukemaan nimenomaan tutkimuspelaamista ja hahmoon eläytymistä.

On kiinnostavaa nähdä, miltä lopputulos aikanaan näyttää; joukkorahoitussivulla pelin uumoillaan ilmestyvän alkusyksystä. Lisätietoa pelistä voi haeskella myös mainitusta suunnittelublogista.

Poliitiikan ja roolipelaamisen tapahtuma

Laadin myöhemmin laajemman katsauksen viime kuun kiinnostaviin blogauksiin, mutta nostan jo tässä vaiheessa esille pari Vaaliconin raporttia. Kyseessä oli siis kuntavaalien alla järjestetty pelitapahtuma, jossa oli perinteisen roolipeliconin ohjelmasisällön lisäksi roolipelaamista harrastavien kuntavaaliehdokkaiden vaalipaneeli. Ainakin tässä paneelissa molemmat aiheet olivat hyvin esillä, muusta ohjelmasta en osaa sen tarkemmin sanoa. Ohjelmalistauksessa oli kyllä Suomen sisällissotaan sijoittuvien Siikalahti-larppien esittelyä ja politiikka-aiheisia roolipelejä, mutta en tiedä millaisen vastaanoton ne saivat.

Tapahtuman järjestänyt Mike Pohjola kertoi blogissaan olleensa tapahtumaan tyytyväinen, mikä on tärkein kriteeri. Daniel Neffling raportoi omassa blogissaan tapahtumasta pelimyyjän kannalta ja nähtävästi Vaalicon toimi hyvin myös ihan tavallisena roolipelitapahtumana. Pienimuotoisia roolipelitapahtumia ja etenkin tällaisia skenen laitoja laajentavia tilaisuuksia soisin olevan enemmänkin, joten toivottavasti Pohjolan esimerkki tuottaa hedelmää jatkossa.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.