Press "Enter" to skip to content

Arkkikiven uutiskirje, 2011 syksy

Kirjoitin tässä taas vaihteeksi Arkkikiven asiakkaille uutiskirjeen. Lähinnä Ropecon-aiheinen, selitän että millaista ohjelmaa meillä on tänä vuonna. Pannaanpa se tännekin, niin löytyy jostain URL:n päästä.Nyt Ropeconin alla on varmaan hyvä aika kertoa Arkkikiven Ropecon-suunnitelmasta: aikaisemmista vuosista poiketen emme ole isännöimässä demohuonetta, vaan pidämme Dipolin ulkopuolella ympärivuorokautista leipägrilliä, jossa tavoitteenamme on pelkistetysti tarjota parhaat ‘con-muonat ja myydä siinä ohessa vähän roolipelejäkin. Myönnän, että tämä uusi ohjelmalinjaus saattaa olla vähän hämmentävä – voi Googlata “savolaista hulluutta”, jos mitä vakain aikomuksemme osoittaa kyntemme ruokatarjoilualalla ei ihan heti aukene.
Gastronominen teema leipägrillillämme on paahdettu klubileipä, keskiraskaasta turmiollisen täyttävään ulottuva ape, jota olemme hioneet Jarin kanssa tuossa viime talvena aina täydellisyyteen asti ja takaisin. Peruslistamme käsittää sarjan luotettavia perusmakuja, kuten kana-aurajuustoleivän, tomaatti-fetaleivän, ja niin edelleen, minkä lisäksi grilliltä voi saada Deluxe-leipiä, kuten omat bravuurini “Kolmen eläimen leipä” ja “El Jefe”, jos sattuu paikalle oikeaan aikaan. Jälkiruokapuolella meillä on vielä tiukkaa taistelua vohvelien ja grillattujen kahvikakkujen yms. herkkujen välillä, mutta uskon että tilanne selkiytyy aivan näinä päivinä.

Ropeconista kun on nyt puhe, niin mainitsen tässä välissä myös itseäni suuresti miellyttävän indiepeliuutisen: Koposen Sami julkaisee Ropeconissa “Pyöreän pöydän ritarit”, roolipelin jonka suunnittelimme yhdessä viime vuonna. Sitä saa paitsi meiltä, myös Kaubamajan yhteisestä suomipelien myyntipisteestä hillittynä, edullisena ja nättinä pikku vihkona, jonka lukeminen ei taatusti ole kellekään liikaa vaivaa. Enemmän tästä Samin blogissa: http://efemeros.wordpress.com/muut-julkaisut/pyorean-poydan-ritarit/. Ylipäätään tämä on huomattavan kova julkaisuvuosi suomalaiselle roolipelaamiselle, myös verrattain tiiviisti seuraamani Tuomas Kortelaisen “Noitahovi” on nyt saamassa ensimmäisen kirjansa julki; jos en olisi niin hävyttömän omahyväinen, niin varmaan joutuisin vakavasti miettimään että olisiko Noitahovi kenties ritaripeliämmekin nokkelampi mekaanisesti. Sitäkin saa Kaubamajasta suoraan äijältä itseltään, käsitän.

Myöskin Ropecon-teemasta jatkaen, olemme juuri saaneet maahan melko suuren täydennyksen anglo-amerikkalaisia roolipelejä; tämä oli joltinenkin urakka, tilasimme nyt ensimmäistä kertaa tämän yli 200 kiloa painaneen lastimme lavarahtina pitääksemme jatkuvasti nousevat postikulut jonkinlaisessa kurissa. En jouda nyt Ropeconin alla lisäämään näitä verkkokauppaamme, mutta liitän tähän luettelon nimikkeistä – kirjoja voi tulla hakemaan myyntipisteestämme Ropeconissa, tai panna erikseen sähköpostia, jos haluaa jotain tiettyä ennen kuin tavara loppuu; tavanomaiseen tapaan kutakin yksittäistä nimikettä on aika rajallinen määrä. Listalla on sekä vanhoja tuttuja, joita olemme saaneet lisää, että erinäisiä viime talven uutuuksia. Jim Raggi auttoi minua OSR-tuotteiden osalta, mistä hänelle kiitos – sitä lajia olemme saamassa käsittääkseni vielä lisääkin Jimbolta, jahka ennätän kaupunkiin ensi viikolla.

3:16 A Penny for My Thoughts Apocalypse World
B/X Companion Bacchanal Bitch
Blossoms Are Falling Blowback RPG Burning Sands: Jihad
Burning Wheel Charnel Crypt of the Sightless Serpent Dance and the Dawn
Dead of Night Diaspora Dogs in the Vineyard
Don’t Lose Your Mind Don’t Rest Your Head Dread
Dread House Dresden Files: Our World Dresden Files: Your Story
Elfs Fiasco
Fudge-noppia, väreissä Grey Ranks Happy Birthday Robot
Hell 4 Leather Hell for Leather How to Host a Dungeon
How We Came To Live Here In a Wicked Age Insidious
Kagematsu Kingdom of Nothing Little Fears
Magic Burner Maid Mars Colony
Maschine Zeit Microscope Misspent Youth
My Life with Master Monster Burner Perfect
Poison’d Remember Tomorrow RPGirl #1
Rustbelt S/lay w/ Me Shab-al-Hiri Roach
Sorcerer Spirit of the Century The Dreaming Crucible
Time and Temp Urchin Advanced Adventures #1-17
Malevolent & Benign Sorcery & Super Science! T1 The Thing in the Valley
Q1 The Screaming Temple Q2 Eruptor’s Vengeance Q3 Death on Signal Island
C1 Circle of Fire Lesserton & Mor Skull Mountain
Wheel of Evil Re-Energizers Realm of Necromancer
Dungeon Alphabet Random Creature Generator Points of Light
Points of Light 2 While the World Ends Umlaut – The Game of Metal
Labyrinths & Lycanthropes A Taste for Murder Play Unsafe
Swords & Wizardry Muuta Frog God Gamesin sälpettä

Tarkoitukseni olisi tosiaan tuossa Ropeconin ja syksymmällä vastaan tulevan Spiel Essenin välissä tutustua tarkemmin näihin tuotteisiin ja lisätä ne verkkokauppaamme. Jos hyvin käy, niin ehdin myös jossain välissä säätämään uuden englanninkielisen verkkokaupan avaamisen kanssa: olemme miettineet tässä viime aikoina, että tämä Euroopan parhaisiin kuuluva valikoima indie-roolipelejä pitäisi oikeastaan saattaa myös muun Euroopan saataville – tässä vaiheessa vain kuppikunnan sisäpiiri älyää kysellä minulta, kun etsivät jotain tiettyä nimikettä ilman Atlantin ylittäviä postikuluja. Henkilökohtaisesti minua ei myöskään haittaisi, jos saisimme vähän vaihtuvuutta tuohon valikoimaan, jolloin täydennystilauksiakin voisi tehdä hieman useammin ja valikoima pysyisi siis paremmin ajan tasalla. Saa nähdä, miten tilanne kehittyy.

Muita Arkkikiven kuulumisia… olemme maksaneet myyntipöydästä Essen Spielissä (sikamaisen iso pöytäpelitapahtuma Saksassa myöhään syksyllä), mutta en ole ehtinyt vielä sen tarkemmin suunnittelemaan sitä hanketta – varmaankin se toimii jokseenkin viimevuotisille linjoilla. Jos tätä lukiessa herää kiinnostus lähteä mukaan esimerkiksi myymään omaa peliä Euroopan suurimmalla markkinapaikalla, niin kannattaa olla yhteyksissä; tarvitsemme epäilemättä jostain muutaman yhteistyökumppanin, ettei työrupeama käy ihan älyttömäksi.

Muuten tässä ei nyt tule mieleen isompia uutisia, olemme ottaneet tämän viime vuoden aika rauhallisesti. Osaltaan tämä on eittämättä siksi, että tuskailen edelleen tämän jonnekin Siinain takamaille jumittuneen pelisuunnitteluprojektini kanssa. Toisaalta olen pelannut elämäni parasta D&D:ia (OSR-tyylistä) nyt aina kevättalvesta eteenpäin täällä Ylä-Savossa, eli kaikkiaan ollaan vielä plussan puolella. Mitään en lupaa, mutta ehkä ensi talvena mennään taas johonkin suuntaan.


Eero Tuovinen
Arkkikivi ay
www.arkkikivi.net

9 Comments

 1. Nuurori Nuurori 23.07.2011

  Alkoi toi kolmen eläimen leipä qtqttamaan. Mutta eikö ole siis mitään demopelautuksia luvassa?

 2. Eero Tuovinen Eero Tuovinen Post author | 23.07.2011

  Kolmen eläimen leivästä on filosofi sanonut, että siinä on elämä, maailmankaikkeus ja kaikki pienessä, rasvaisensuolaisessa paketissa.

  Ei varmaankaan ole hirveästi aikaa, työvoima on sen verran vähissä ja pitää saada myyntipiste auki kellon ympäri koko tapahtuman ajan. Ei jostain syystä kukaan halua lähteä meille tekemään kovaa työtä olemattomalla palkalla, mikähän lie siinäkin. Tarkoitus on kyllä ottaa mukaan jokunen pöytä ja tuolisto päivänvarjoineen, että ruokailla voi tyylillä ja pelejä kenties demottaa, jos sattuu rauhallisempi hetki ruokamyynnin puolesta. Toiveeni tietysti olisi, että myisimme satoja leipiä, eikä olisi aikaa tehdä muuta kuin leikata leipää ja pakata roolipelejä koko viikonloppuna. Pitää tehdä roolipelivalikoimasta sellainen esite, joita olemme käyttäneet kansainvälisissä tapahtumissa; asiakas voi sitä lehteillä omaa tahtiaan ja kenties löytää jotain mieluisaa ostettavaa vähemmälläkin demottamisella.

  Jos joku itseasiassa tuntee tarvetta tehdä roolipelityötä Ropeconissa ja ei ole jostain syystä ilmoittautunut töihin esim. Samin Kaubamaja-pisteeseen tai demohuoneeseen, niin uskon että huonomminkin viikonloppuna voi elämäänsä viettää kuin demottamalla vaikkapa Pyöreän pöydän ritareita tai muuta helposti lähestyttävää roolipeliä tuolla meidän pisteessämme. Asiasta voi olla yhteyksissä, voin ehkä piuvata sisäänpääsyrannekkeen tai jotain, sillä uskon kyllä aina helposti lähestyttävään, nopeaan roolipelisivistykseen demopelien muodossa. Saattaa myyntiäkin edistää.

 3. Nuurori Nuurori 24.07.2011

  Ongelma taitaa vaan olla henkilöllä, ettei tämä itsekään tunne juuri mitään noista peleistä. Voileipää vastaan voin kyllä vihkiä salaisen sisäpiirin 3:16:n todelliseen ymmärrykseen. Sen jälkeenhän ei toisaalta mikään tunnu enää miltään. Mikä toisaalta ei ole välttämättä parasta bisnekselle.

  Taidan kuitenkin varmuuden vuoksi ottaa rahaa mukaan 😛

 4. Sami Koponen Sami Koponen 24.07.2011

  Itse muistelisin, että teillä on RPGirl #2:sta hollilla, mutta saatan erehtyäkin. Ei sillä, kakkonen on niistä huomattavasti näyttävämmän näköinen. Ja Freemarket meni myös myyntiin?

  Katsellaan vielä tuota demottamista. Näillä näkymin meillä on kohtuullinen miehitys Kaubamajan myyntipöydän äärellä, joten ehtinen juoksennella muuallakin. Vaikka lystiä olisikin istua toisten pelipöytään, niin ehkä ehdin demoavuksi kojuunne jossain käänteessä (demohuoneeseen kun olisi pitänyt varata aika etukäteen). Aikataulut Kaubamajan osalta selvinnevät tässä lähipäivinä, jonka jälkeen voin lyödä muita menojani lukkoon.

 5. Eero Tuovinen Eero Tuovinen Post author | 24.07.2011

  Jari ei huomannut RPGirl kakkosta, mutta sekin on kai saattanut erehtyä. Olen varmaan yrittänyt kyllä tilata sitäkin, mutta se ei ehkä ollut vielä paperilla olemassa, kun tämä tilaus lähti. Selvinnee Ropeconiin mennessä.

  Freemarket ei tosiaan ole kaupan, sitä tuli vain yksi kappale talon sisäiseen käyttöön. Poistanpa sen tuosta hämäämästä.

 6. Nuurori Nuurori 02.08.2011

  Yllättäen Fetapuli osoittautui parhaaksi leiväksi. Grapola olisi maistunut makeutusaineettomana. Asiakkaan näkökulmasta mahtava keikka, joskin harmittaa, että tänä vuonna jäi arkkikivi-demot väliiin.

 7. Eero Tuovinen Eero Tuovinen Post author | 03.08.2011

  Joo, grapolaa voisi varmasti kehittääkin; sen alkuperäinen idea oli ihan vain etäännyttää tuotetta vähän niistä teollisten virvoitusjuomien normaaleista mauista. Jos olisimme ehtineet tekemään myös limonadia, niin varmaankin olisin kokeillut että josko tuon grape-virvoitusjuoman olisi voinut korvata sillä. Saa nähdä, että miten kehitys kehittyy.

  Itseänikin nyppii vähän tämä demoilun puute, mutta sellaista se on. Traconissa olisi kuitenkin tarkoitus iskeä kuin sata salamaa roolipelirintamallakin. Käsitykseni on, että Kopois-Sami lähtee mukaan vetämään Fabelottia, con-pelien kuningasta.

 8. Nuurori Nuurori 04.08.2011

  Koittakaa keksiä joku koukku siihen mitä merkitystä on mitkä osat britanniaa pelastuu. Nyse se on vaan että heitetään ne nopat ja katotaa että jaaha, jaaha.

 9. […] kanssa, että lähdemme vähän yhteistuumin revittelemään Traconiin. Luvassa on Arkkikiven uuden roolipelivalikoiman perinpohjaista perkausta, rajua demotusta, pelisuunnittelupalaveriä ja muuta vapaata […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.