Press "Enter" to skip to content

Alkukesän palkitut pelit

Kesäkaudella on tapana jakaa kaikenlaisia pelialan palkintoja. Origins-palkinnot on jaettu 16. kertaa ja Independent Game Award -palkinnot ensimmäistä kertaa.

Fantasy Flight Gamesin juhlaa

Origins-palkintoja jaetaan eri pelikategorioissa. Roolipelipalkinnon vei Star Wars: Force and Destiny -peli, joka on FFG-firman SW-sarjan peleistä se, jossa pääsee pelaamaan jediä. FFG:n Star Wars -pelit menestyivät muutenkin, sillä Imperial Assault vei lautapelipalkinnon ja Armada voitti miniatyyripelien palkinnon.

Vuoden peli -palkinto meni kuitenkin Codenames-lautapelille, joka nappasi myös perhepelien ykköspaikan. Kaikki tämän vuoden voittajapelit näet Origins Awardin palkintosivulta.

Pikkufirmojen kisat

Ei-elektronisia pelejä tuottavia pikkufirmoja on nykyään valtavat määrät, kiitos painokustannusten muuttumisen ja internetin tarjoamien markkinointimahdollisuuksien. Tästä johtuen myös pelejä tulee nykyään joka tuutista. Arvostan kaikenlaisia palkintoja, koska ne ovat tämän valtavan valikoiman eräänlaista esikarsintaa. Tietenkään tuomariston tai yleisöäänestyksen voittajat eivät välttämättä ole omia suosikkejani, mutta ainakin se rajaa laajaa valikoimaa jollakin tavalla.

D-Infinity Independent Game Awards -palkinnot jaettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Comicpalooza 2016 -tapahtumassa. Tarkoituksena oli nimenomaan nostaa pienten firmojen tuotteita esille. Nelihenkisen tuomariston (jossa mukana oli mm. tämän vuoden Ropeconin kunniavieras Ross Watson) lisäksi yleisöäänestyksen annettiin vaikuttaa kärkikastiin. Lopputuloksena oli hieman erikoinen palkintokategorisointi, jossa ilmeisesti palkittiin sekä parhaita pelejä yleensä että kukin pelityypin parhaita pelejä.

Hämmentävästi D-IIGA -palkintojen saajista ei ole laadittu mitään listaa verkkosivulle, vaan voittajat käydään läpi palkintoseremonian videoklipissä. Jottei kenenkään muun tarvitse katsella videota ja yrittää saada selville mistä pelistä kulloinkin on kyse, listaan voittajat tähän oheen:
– Platinum Winner: Baker Street -roolipeli
– Gold Winner: Orphans & Ashes -lautapeli
– Electrum Winners: Griffons of Everglow -lähdeteos (Ponyfinder) sekä Netherstorm -roolipeli
– Silver Winner: Winter Eternal -lähdeteos (Savage World)
– Copper Winners: Narrator’s Accomplice -lähdeteos (Tephra) sekä Dead Things -lautapeli
– Paras roolipeli: Baker Street sekä Galaxy Prime
– Paras miniatyyripeli: Skirmish Outbreak
– Paras lautapeli: Orphans & Ashes
– Paras lähdeteos: Magic (Shadow, Sword, Spell) sekä Griffons of Everglow
– Paras korttipeli: Bad Medicine
– Paras lisävaruste: Blood Rage Organizer

Kotimaan pelipalkinnot

Kotimaisessa skenessä Suomen Leluyhdistys jakaa Vuoden peli -palkintoa ja Ropecon ry:lla on harrastuskentän hyväksi tehdystä elämäntyöstä myönnettävä Kultainen lohikäärme -palkinto. Viime vuosina Ropecon ry on ruvennut palkitsemaan myös Vuoden pelitekoa: ensin Milla Impolalle vaikeavammaisille suunnatusta larpista ja toisena Laura Sirolalle Larp-kalenterin uudistamisesta.

Kotimainen pelijulkaisuskene on ollut viime vuosina sen verran aktiivista, että kenties palkintoa voisi ruveta jakelemaan silläkin saralla. Palkitseminen kun voisi ennen muuta auttaa pelien markkinoinnissa. Veikkaan, että moni uusista julkaisuista menee harrastajilta ohi silkan näkyvyyden puutteen vuoksi.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.