Press "Enter" to skip to content

Skeneaktiivien haastatteluita

Cradle of Rabies -blogin kirjoittaja Thaumiel Nerub päätti joutessaan haastatella paria kotimaista roolipeliskenen aktiivia. Ensimmäisenä tarjolla on Praedorin tekijän Ville Vuorelan haastattelu ja toisena Efemeros-lehtien ja Pyöreän pöydän ritarien tekijänä tunnetun Sami Koposen haastattelu.

Toivottavasti näitä saadaan vielä lisääkin!

Skeneaktivismia parhaimmillaan

Olen itse ihan fiiliksissä näistä haastatteluista, koska ne osoittavat hyvin sen, miten olemattoman lyhyt matka on harrastajasta skeneaktiiviksi. Ei skenen hyväksi toimiminen välttämättä tarkoita isojen pelitapahtumien järjestämistä tai kalliita pelijulkaisuprojekteja. Paljon voi saada aikaan pienellä luovuudella, sähköpostilla ja blogiaan julkaisualustana käyttämällä.

Pidän myös suuresti siitä, miten Thaumielin esimerkki näyttää, että roolipelimedia voi elää hajautettuna blogiavaruudessa. Harvassa ovat sellaiset aiheet, joita ei pystyisi käsittelemään ilman roolipelilehteä tai podcastia. Molempia muotoja on kotimaisessa skenessä kokeiltu, mutta kohtalo on aina ollut sama: varsin pian työmäärä käy pienelle tekijäjoukolle ylivoimaiseksi. Sekä lehti että podcast vaativat niin paljon ylimääräistä säätöä, että varsinainen sisällöntuottaminen alkaa näyttää lastenleikiltä. Blogit ja muut sosiaaliset mediat hoitavat varsinaisen mediatyön puoliautomaattisesti, jolloin jäljelle jää vain se varsinainen homma eli sisällön kirjoittaminen.

On itse asiassa sääli, että blogijulkaisemista on nähty toistaiseksi niinkin vähän kotimaisessa skenessä. Harva on julkaissut bloginsa kautta vaikkapa pelisääntöjä tai skenaarioita, vaikka molemmat kyllä onnistuisivat. Kun tänä päivänä suunnileen jokaisella nörtillä on internet taskussaan, niin sähköisen julkaisemisen mahdollisuuksia joutaisi selvitellä tosissaan.

Jatkoa seuraa

Tuo yksinkertaisten haastattelujen tekeminen on itse asiassa niin oivallista, että pitää varmaan tehdä sama. Jos vaikka koittaisi saada kerran kuussa ulos jonkun haastattelun tämän Roolipelitiedotuksen kautta. Täällähän on ollut tarpeettoman hiljaista viime aikoina.

2 Comments

  1. Nuurori Nuurori 03.11.2011

    Mua saa haastatella, mutta luonnollisesti agenttini käy eka kysymykset läpi, ja listasta ei sitten poiketa! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.