Press "Enter" to skip to content

Ropetupa ja X-Con 2014

Nostetaanpa täälläkin esille Ropetupa-videosarjan uusinta jaksoa Heimot-roolipelistä ja Nörttityttöjen blogausta X-Con -larppitapahtumasta.

Roolipelaaminen ei muuttunut Suomessa taloudelliseksi menestystarinaksi parhainakaan myyntivuosina. Siksi roolipelimediat ovat olleet harrastusprojekteja, jotka ovat jatkuneet niin kauan kuin tekijöiden mielenkiinto on pysynyt yllä. Nykyään internet mahdollistaa moniäänisyyden ja helpot julkaisukanavat, joten roolipelimedioiden kenttä on entisestään pirstaloitunut. Samalla myös roolipelimediat ovat muuttuneet aina vain lyhytikäisemmiksi innostuksen puuskiksi. On silti mukava huomata, että uusiakin yrittäjiä löytyy.

Ropetupa ja Luolamestarin aarteet

Joni Heinonen on tehnyt kolme jaksoa Ropetupa-nimistä YouTube-sarjaa, jossa hän esittelee itseään kiinnostavia roolipelituotteita. Nämä ovat olleet ehkä hieman harvinaisempia pelejä, mutta uusimmassa jaksossa vuorossa on kotimainen Heimot-roolipeli. Heinonen vertaa peliä mielestäni varsin osuvasti tehosekoittimella luoduksi pirtelöksi: mukana on paljon kaikenlaista, josta ei oikein muodostu yhtenäistä kokonaisuutta. Heinonen pureutuu esittelyssään pelien taustoihin, mikä antaa esittelyille hyvää kontekstia. Harmillisesti varsinainen pelien käsittely jää vähemmälle, pelikokemuksista ei esimerkiksi mainita mitään.

Heinonen on tehnyt myös pari numeroa kotikutoista Luolamestarin aarteet -fanzinea, joka on suunnattu erityisesti aloitteleville harrastajille. Selvästikin intoa roolipelijournalismin suhteen löytyy.

X-Conissa larppaajat opettavat toisiaan

X-Con on larppaajille suunnattu koulutus- ja keskustelutilaisuus. Nörttityttöjen blogista löytyy Anna-Maija Laineen kirjoittama hyvä tapahtumaraportti tämän vuoden X-Conista. Taustoittamisen lisäksi Laine käy läpi tapahtuman ohjelmaa ja listaa X-Conissa palkitut larpit ja larppaajat.

Vaikka X-Conia nimitetään koulutustilaisuudeksi (järjestävänä tahona on Otavan opisto), luulen että käytännössä ero kouluttajien ja osallistujien välillä on hyvinkin hienovarainen. Kaikkiaan vasta kahdesti järjestetty tapahtuma hakee vielä muotoaan. Sinänsä harrastajien verkostoituminen ja ajatuksien vaihtaminen on varmasti hyväksi harrastukselle – saisi olla samanlainen tapahtuma pöytäroolipelaajillekin. Nythän pöytäroolipelaajien verkostoituminen tapaa olla satunnaista jutustelua coneissa tai ideoiden poimimista satunnaisilta luennoilta.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.