Press "Enter" to skip to content

Ropecon jakaa avustuksia peliskenen projekteille

Ropeconin blogissa tiedotetaan, että Ropecon ry jakaa avustuksia “suomalaista rooli-, kortti-, lauta- tai miniatyyripeliharrastusta edistäville ja/tai kehittäville projekteille”. Ruodin seuraavassa avustusohjeita hieman tarkemmin.

Niin ja tosiaan, Ropecon 2013 teemana on juhlat.

Avustuksia ei-kaupallisille projekteille

Ropeconin hallituksen intran sivuilta löytyvät tarkemmat hakemusohjeet (PDF). Siellä kerrotaan, että avustusta voi saada ei-kaupallisille harrastuskenttää aktivoiville uusille projekteille. Luontevimmin tuo istuu siis tapahtuman tai innovatiivisen larpin järjestämisen rahoittamiseen, mutta esimerkiksi palvelukin se voisi olla. Erikseen painotetaan myös projektin uutuutta: toisintoja aikaisemmin tehdyistä projekteista ei tueta. Julkaisujen kohdalla kyse on tuotekehitysprosessin tukemisesta, eli esimerkiksi koekäyttöön tai ilmaisjakeluun tarkoitettujen demokappaleiden valmistuskustannuksiin tuosta voinee saada tukea.

Ropecon ry:n myöntämä avustus kattaa korkeintaan 40 % projektin kokonaiskuluista. Tämähän on käsittääkseni aika tyypillinen lukema, jota rahoituksen suhteen kannattaa yhdeltä taholta lähteä hakemaan. Avustus ei siis tarkoita sitä, etteikö edelleen pitäisi pistää omaakin rahaa likoon. Tämä kannustaa jokaista tekemään projektinsa mahdollisimman kustannustehokkaasti.

Kaikkiaan avustusjärjestelmä on uskoakseni tarkoitettu kattamaan osa projektin materiaalikustannuksista. Varsinaisen työn tekemiseen on haettava avustuksia muualta tai tehtävä se perinteiseen tapaan omakustanteena.

Haku neljästi vuodessa

Ropecon ry:n hallitus jakaa avustuksia neljänä eri ajankohtana vuoden 2013 mittaan. Hakemusten eräpäivät ovat kolmen kuukauden välein kuun ensimmäisenä päivänä, eli 1.1., 1.3., 1.6. ja 1.9.; päätöksestä ilmoitetaan kolmen viikon kuluessa eräpäivästä.

Pientä epäselvyyttä on siitä, milloin avustukset konkreettisesti napsahtavat hakijan tilille. Toisaalta sanotaan selvästi, että avustussumma maksetaan vasta projektin toteuttamisen jälkeen raporttia vastaan. Toisaalta todetaan, että jos projekti jää toteutumatta, on maksettu avustussumma palautettava Ropecon ry:lle.

Jälkiraportoinnin yhteydessä kerrotaan, että Ropecon ry voi jakaa verkkosivuillaan muiden skeneaktiivien hyödyksi rahoitetun projektin tietoja, kokemuksia, ilmaismateriaaleja ym. tai pyytää tekijöiltä ohjelmanumeroa seuraavaan Ropeconiin. En ole silmännyt Ropeconin viime vuosien ohjelmaa sillä silmällä, mutta ainakaan verkkosivuilla en ole huomannut moista. Voitaneen siis olettaa, että avustusjärjestelmä ei ole mitenkään ylisuosittu, joten rahaa voi hyvinkin irrota juuri sille sinun projektillesi.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.