Press "Enter" to skip to content

Pohjola ja Kemppi Traconissa

Tämän vuoden Traconin roolipelipuolen kunniavieraat ovat Mike Pohjola ja Janne Kemppi. Kumpikaan mies ei esittelyjä kaivanne: Pohjola on osallistuvan kulttuurin monitoimimies ja Janne Kemppi on manga-maskotti.

Kaikki rakastaa Mikeä

Enpä voi muuta kuin jälleen kerran nostaa hattua Traconin tekijätiimille. Se vaan kerta kaikkiaan on fiksua hakea kunniavieraat omasta maasta, kun täältä kuitenkin löytyy kyvykästä väkeä ja roolipeliohjelma sinänsä on erikoisasemassa Traconissa.

Janne Kemppi on pitkän linjan manga-tyyppi, jolle tämä kunniavieraskutsu on ihan paikalleen osuva kunnianosoitus. Epäilemättä mies olisi tullut paikalle kutsumattakin ja pitänyt ne samat 12 tuntia luentojaan, mutta onhan paikallaan pyörittää kehurinkiä. Kotimaisessa skenessä kiitoksen saaminen ja tuen osoittaminen on vähissä, joten on aina ilahduttavaa, kun sitä tapahtuu.

Sykähdyttävämpää iloa minussa henkilökohtaisesti kuitenkin herättää Pohjolan kutsuminen. Pohjolahan on viime vuosina tehnyt pesäeroa kotimaiseen ropeskeneen ja panostanut enemmän poikkitaiteelliseen ja rajoja rikkovaan osallistuvan kulttuurin projekteihin. Hevimusikaali 1827 – Infernal Musical ja Company P:n kanssa tuotetut ja kansainvälisesti palkitut tv-sarjaproduktiot ovat melkoisia meriittejä, vaikka eivät osukaan perinteisen roolipelikulttuurin linjaan.

Tästä huolimatta tai juuri tämän takia Pohjolaa ei kuitenkaan ole isosti näkynyt ropeskenen kuvioissa. Viime Ropeconissakin hän taisi hädintuskin ehtiä piipahtamaan parissa ohjelmanumerossa (romaaninsa lukutilaisuudessa ja sankari-paneelissa). Toivottavasti nyt aika on otollisempi kohtaamiselle ja keskustelulle ja ajatusten jakamiselle, koska sitähän me skeneaktiivit taidamme ennen muuta lähteä Traconista hakemaan.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: