Press "Enter" to skip to content

Lisää palkittuja pelejä

Tämän vuoden ENnie-palkinnot ja Indie RPG Awardsit on jaettu. Kärkinimiä olivat Evil Hat Productionsin julkaisema Dresden Files RPG ja Vincent Bakerin uusin peli, Apocalypse World.

Yleisön suosikki

ENnie-palkintoja jaetaan yleisöäänestyksen perusteella, joten näyttää siltä, että Dresden Files RPG on yleisönsä löytänyt. DF nappasi kultamitalit kategorioissa Best Writing, Best Rules, Best New Game ja Best Game. Kakkossijalle eli hopeamitalit se keräsi kategorioista Best Production Values ja Product of the Year.

Mainittakoon, että kisassa pärjäsivät myös D&D Rules Compendium (Best Rules, hopeaa), The Laundry (Best New Game, hopeaa), Mutants and Masterminds Hero’s Handbook (Best Game, hopeaa) ja Pathfinderin Advanced Player’s Handbook (Product of the Year sekä Best Supplement). Koko palkintolista löytyy tästä.

Näyttää siltä, että Evil Hat Productions on onnistunut tosissaan vuolemaan kultaa. Spirit of the Century ja Dresden Files RPG ovat molemmat olleet huikeita myyntimenestyksiä. Menestyksen salaisuutena näyttäisi olevan FATE-sääntöjärjestelmän (2.0 PDF:nä) soveltaminen selkeäpiirteisiin pelimaailmoihin.

Baker onnistuu jälleen

Vertaisarviointiperusteella jaettavat Indie Awards -palkinnot ovat kiinnostavia sikäli, että niissä usein innovatiivisin peli on myös paras peli. Niin myös tänä vuonna.

Vincent Bakerin Apocalypse World pokasi yksintein palkinnot kategorioista vuoden peli, paras tuki (tai markkinointi, miten vaan) ja innovatiivisin peli. Vuoden indie-peliksi se valittiin aivan ylivoimaisesti, mutta innovatiivisuudessa ero kakkossijalle jääneeseen Freemarket-peliin oli vain muutamia pisteitä. Luke Cranen ja Jared Sorensenin Freemarket veikin vastustamattomasti indie-palkinnon parhaista tuotantoarvoista. Kaikki palkintokategoriat ja tämän vuoden voittajat löydät Indie Awardsin kotisivulta.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.