Press "Enter" to skip to content

Imperiumin vastaisku

Fantasiapelien maailmanvalloitus koki pienen takaiskun viime tammikuussa, jolloin firman Kuopion liike jouduttiin sulkemaan. Talousvaikeudet näyttävät kuitenkin hellittäneen, sillä 6. kesäkuuta avattiin Kotkaan uusi Fantasiapelien liike (Ajankohtaista, 25.5.2011).

Kotkan liepeillä kulkijoiden kannattaa siis suunnata sandaalinsa osoitteeseen Kotkankatu 14.

Nostetta ropeskenessä

Vuoden 2011 alkupuolisko on näyttänyt kotimaisen roolipelikulttuurin osalta varsin vahvalta. Maassa tuntuu nyt olevan useita roolipelikauppoja eikä kotimainen roolipelijulkaiseminen osoita minkäänlaisia hyytymisen merkkejä.

Puolenkuun pelit laajensi kauppaketjuaan viime vuoden puolella useampaan uuteen kaupunkiin. Hetken verran Helsingin ydinkeskustassa oli miltei vierekkäin Puolenkuun pelit ja Fantasiapelit, joiden molempien hyllystä löytyi ainakin joitakin roolipelejä. Puolenkuun pelit kärsi ilmeisesti jonkinlaisesta mammuttitaudista, joka sittemmin laukesi My Gamestore -nimeä kantavan firman syntyyn. Pelikauppojen määrä ei siis vähentynyt, vaikka yhdestä kauppaketjusta tulikin kaksi.

Kuten aina ennenkin, roolipelikulttuuri on yksilöiden käsissä. Tällä hetkellä My Gamestore -ketjun puolella Senior Store Manager Juhani Seppälä (supersankarinimeltään Navdi) on kovasti koittanut pitää valikoimaa roolipelejä kauppojen hyllyllä. Ainakin Stadin pelikaupasta siis saa laajan konsolipelivalikoiman ja miniatyyriukkelikokoelmien lisäksi myös roolipelejä. En häpeäkseni ole ehtinyt tarkistaa onko tilanne sama myös Mikkelin pelikaupan kohdalla (olen siis itse kotoisin Mikkelistä, vaikka nykyjään Helsingissä hääräänkin), mutta ainahan saa toivoa kauneinta ja parasta.

Sama pätee tietysti myös Fantasiapeleihin. Liike on urhoollisesti pitänyt roolipelejä valikoimassaan läpi vuosikymmenien, vaikka taloudellisesti niillä ei käsittääkseni olisi mitään sijaa firman tuotteiden joukossa. Viime vuosina erityisesti manga on muodostunut keskeiseksi Fantasiapelien tuotekategoriaksi. Voi siis hyvinkin olla, että tuore Kotkan liike sisältääkin pelkkää mangaa. Toivo kuitenkin elää kunnes toisin todistetaan.

Mitä tuohon kotimaisten roolipelien julkaisuvyöryyn tulee, niin siitä pitää laatia vielä kokonaan oma blogauksensa. Siltä kuitenkin näyttää, että tänä vuonna Ropeconissa julkaistaan kymmenkunta roolipeliä, joille kaikille voisi myöntää avainlippu-tunnuksen.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.