Press "Enter" to skip to content

Henkilövaihdoksia ja palkittuja pelejä

Suomen Pathfinder Societyssa tapahtui vetovastuullisen vaihdos. Summaan samalla, millainen oli Särkijärven kausi organisaation luotsina.

Kansainvälisen roolipeliskenen palkintoja jaellaan taas kesällä – olethan muistanut antaa omat äänesi? Äänestys päättyy 14. heinäkuuta.

Suomen Pathfinder Society uudistuu

Suomen Pathfinder Societyn pitkäaikainen kapteeni (Venture-Captain) Jukka Särkijärvi on luopunut tehtävistään. Omassa blogauksessaan Särkijärvi selittää syiksi innostuksen laantumista ja muuttunutta elämäntilannetta. Uudeksi Suomen PFS:n pääjehuksi on nimitetty Mikko Rekola, joka on aikaisemmin toiminut Helsingin aluekoordinaattorina.

Särkijärvi valittiin Suomen PFS:n kapteenin tehtävään vuonna 2012 (ks. Särkijärven blogaus aiheesta). Näiden kolmen vuoden aikana Pathfinder Society -pelaaminen on kasvanut merkittävästi: Helsingissä ja Tampereella sillä on ollut jo vanhastaan hyvä jalansija, mutta viime vuosina Ouluunkin saatiin oma aluekoordinaattori. PFS on myös esiintynyt yhä suurempina kokoonpanoina erilaisissa pelitapahtumissa (Ropecon, Tracon, Conklaavi, Frostbite, Maracon) ja pelaamista on yritetty Särkijärven aikana viedä pelikauppoihinkin. PFS:n alakategoria Pelilauta-foorumilla on paitsi vilkkaan keskustelun niin myös PFS-foorumipelaamisen tyyssija.

Ruoriin siirtyvä Rekola ei aio jäädä Särkijärven saavutusten varjoon, vaan pyrkii ensitöikseen järjestämään Espoossa Pathfinder Society -pelitapahtuman 7.-9. elokuuta. Viikonlopun mittaisen MreiConin tavoitteena on 15 pelikertaa, joten pelaamista pitäisi riittää kaikille aiheesta kiinnostuneille. Lisätietoja löytyy tästä keskusteluketjusta.

Äänestä suosikkipelisi voittoon

Kesällä Yhdysvalloissa järjestetään monia kansainvälisen roolipeliskenen tärkeimpiä tapahtumia, joissa myös jaetaan viljalti palkintoja erilaisille roolipeleille. Monesti kisoissa on enemmän kyse suosiosta kuin suoranaisesta laadusta, mutta onhan se hyvä tietää, mitkä pelit kiinnostavat suurta pelaajayleisöä.

Palkinnoista ensimmäiset on jo ehditty jakaa. Pelialan ammattilaisten muodostama Academy of Adventure Gaming Arts & Design (AAGAD) julistaa Origins-pelitapahtumassa samannimisten palkintojen voittajat. Tapahtuman kävijät saavat myös äänestää omia suosikkejaan eri kategorioissa, jotka palkitaan Fan Favorite -tunnustuksella. Tänä vuonna roolipelien saralla sekä ammattilaisten että kävijöiden palkinnot menivät odotetusti Wizards of the Coastin Dungeons & Dragons -roolipelin uusimmalle laitokselle (tutustu peliin ilmaiseksi täältä). Kaikki Origins-palkitut pelit löytyvät tämän linkin takaa.

Diana Jones -palkinto jaetaan arvovaltaisen raadin päätöksellä, eikä siihen ole muilla sanomista (mutta ehdokkaat voi katsastaa tästä). Sen sijaan Ennie-palkinnot perustuvat yleisöäänestyksen tuloksiin ja äänestys on jo käynnissä! Pääset kertomaan omat suosikkisi tuomarien esikarsitusta listasta tästä linkistä. Muista lukea ohjeet huolella! Äänestysaika päättyy 14. heinäkuuta eli viikon kuluttua.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.