Press "Enter" to skip to content

Blogauksia larppaamisesta ja foorumipelaamisesta

Roolipelaaminen on varsin monimuotoinen harrastusjoukko. Varhaisin muoto, joka muistuttaa improvisoitua tarinankerrontaa ja lautapelaamista, ei suinkaan ole ainoa. 1990-luvulla larppaaminen sai suurta suosiota ja 2000-luvulla puolestaan foorumiroolipelaaminen eli roolaaminen on yleistynyt monilla verkkosivuilla. Roolipeliskene on silti usein keskittynyt pöytäroolipeleihin, koska ne ovat yhteydessä kaupallisesti menestyneisiin ulkomaisiin pelijulkaisuihin.

Tasapainon nimissä päätin nostaa tähän pari kiinnostavaa blogausta näistä vaihtoehtoisista roolipelaamisen muodoista:

  • Viena 1918 on Lokissa julkaistu Mikko Heimolan vakuuttava raportti samannimisestä larpista, joka pelattiin keväällä 2014. Artikkeli käy kattavasti läpi historianelävöityksen haasteita ja larpin ohjaamista.
  • Soile Kontio on kirjoittanut Nörttitytöt-blogiin larppien jälkeen tehtävästä pelikokemuksia koskevasta purkukeskustelusta (debrief). Teksti perustuu Ropeconissa pidettyyn luentoon, jossa käytiin läpi erilaisia debrief-tekniikoita ja miksi niitä tarvitaan.
  • Mustesoihtu-blogin ylläpitäjä on asettanut itselleen todellisen haasteen, sillä hän aikoo kirjoittaa 40 blogausta jouluun mennessä. Kävipä haasteen kanssa lopulta miten tahansa, niin blogista löytyy jo tässä vaiheessa monta mielenkiintoista tekstiä foorumiroolipelaamisesta.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: