Press "Enter" to skip to content

Ansaitse rahaa roolipelaamalla

Nuorten Akatemia ja Allianssi etsivät roolipelaajia opettamaan nuorisoa. Kolmen tunnin pelistä pelinjohtajalle tilitetään 120 euroa palkkaa.

Erityisesti joensuulaisten, jyväskyläläisten ja tamperelaisten roolipelaajien kannattaa lukea tämä.

Draamatyöpajan kautta liikennekasvatusta

Nuorten Akatemia järjestää tulevana syksynä kouluvierailuja laajalla rintamalla 13-19-vuotiaille nuorille. Yhteistyökouluja on pääkaupunkiseudulta, Turusta, Tampereelta, Lahdesta, Kuopiosta, Jyväskylästä ja Oulusta. Pointtina on järjestää draamatyöpaja, jossa nuoria kannustetaan pohtimaan liikennetottumuksiaan.

Työpaja kestää 90 minuuttia, ja työpajan vetäjälle maksetaan viidenkymmenen euron kertakorvaus (+ matkakulukorvaukset). Kullekin mainitulle alueelle on tarkoitus kouluttaa 2-4 työpajan vetäjää, jolloin arvio on, että kukin saisi 2-5 työpajaa vedettäväkseen syksyn mittaan. Keikkatyö sopii hyvin esimerkiksi opiskelijoille.

Hakuaika päättyy 29. elokuuta. Hakuohjeet ja lisätietoa löydät tästä.

Gaia – kansojen kokous

Se varsinainen pihvi on kuitenkin nuorisojärjestö Allianssin työtarjous. Allianssilla on menossa globaalikasvatuksen kampanja Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia (eli keks). Eräänä työmuotona tässä kampanjassa on Gaia -roolipelin järjestäminen.

Gaia – kansojen kokous näyttäisi olevan näitä perinteisiä eduroolipelejä, joissa simuloidaan neuvottelua ja/tai ongelmanratkaisua. Tässä nimenomaisessa tapauksessa peliin osallistujat jaetaan ryhmiin, joiden pitää kunkin keksiä ryhmän teeman mukainen ratkaisu ekologisiin ongelmiin. Semmoista perus-demokratiakasvatusta siis.

Allianssi hakee siis peliohjaajia vetämään Gaiaa nuorisotaloille. Kohteita löytyy Joensuusta, Jyväskylästä ja Tampereelta. Toiminta-aika on ainakin syksy 2011, mahdollisesti vielä jatkoa ensi kesänäkin.

Gaia-peli pitää vetää läpi kolmessa tunnissa ja pelinvetäjän pitää huolehtia myös valmisteluista ja purkamisesta. Palkkiota rapsahtaa 120 euroa per peli (+ matkakulukorvaukset), eli tässä puhutaan aika maittavista tuntipalkoista. Pyrkimyksenä on, että Joensuuhun, Jyväskylään ja Tampereelle saadaan kuhunkin noin kuusi pelinvetäjää (toimivat aina pareittain), joille kullekin ounastellaan tulevan viitisen pelivierailua.

Hakuaika päättyy 26. elokuuta. Lisätietoa ja hakuohjeet löytyvät täältä.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.