Press "Enter" to skip to content

Alkusyksyn uutissähkeitä

En ole ehtinyt päivättämään blogia ihan joka välissä, joten koostan seuraavaan muutamia viime aikojen pienempiä skeneuutisia. Tarjolla on asiaa Acirema Dungeons ja Astraterra -roolipeleistä, Ropeconin coniteahausta sekä syyskuun 13. päivä päättyvästä hirviösuunnittelukilpailusta.

Hirviöitä Pathfinderiin

Paizon järjestämästä skenaariosuunnittelukisasta tuttu Mikko Kallio on järjestänyt muutaman muun skenukisan sankarin kanssa kaikille avoimen roolipelikilpailun. Tarkoitus olisi suunnitella perus-Pathfinderiin statitettu hirviö. Rajoitteena on sanamäärän lisäksi se, että hirviö pitää löytyä Paizon viidennen hirviökirjan toivelistalta. Silmämääräisesti tämä tarkoittaa aika eksoottisia ja kovan voimatason hirmuja, mutta toivelista on oikeasti niin pitkä, ettei tämä ole kovin merkittävä rajoite.

Viisi parhaita hirviötä palkitaan sponsoreiden takaamin sekalaisin roolipelipalkinnoin. Tarkemmat ohjeet (ja palkinnot) löytyvät Kallion blogauksesta. Kannattanee myös katsastaa kisaan liittyvä keskustelu Pelilauta-foorumilla.

Ropeconin uudeksi järjestäjäksi

Ropecon on tältä vuodelta selän takana, mutta saman tien on käynnissä haku päävastuutehtäviin eli coniteaan. Coniitteja tarvitaan ohjelman puitteiden järjestämiseen ja ylipäänsä tapahtumanhallintaan, eli jos Ropeconiin vaikuttaminen kiinnostaa, niin siitä vain hommiin. Haku tapahtuu sähköpostitse ja päättyy 19. syyskuuta. Pääjärjestäjäthän ensi vuodelle onkin jo valittu.

Vanhaa ja uutta

The Secret Treasure of Raguoc in the Acirema Dungeons on tiettävästi vanhin julkaistu suomalainen roolipeli. Pelistä julkaistiin keväällä uusittu ja ilmaiseksi jaettava versio, mutta nyt teosta on saatavilla myös painetussa muodossa. Lulun kautta tilattuna hintaa kertyy toimitusvaihtoehdosta riippuen noin parikymppiä. Pakkohankinta niille, jotka haluavat tutustua kotimaisen roolipelaamisen historiaan! Linkit Luluun löytyvät julkaisuprojektin omasta blogista.

Ropeconissa julkaistu koko perheen roolipeli Astraterra on saanut varsin mukavan vastaanoton kotimaisessa skenessä. Arvostelut on koottu kätevästi omalle Media-sivulleen ja Ladattavat-sivulta löytyy sääntökirjan valikoimaa vankistamaan valmisskenaario Rautajätin sydän. Skenusta saa kätevästi aika hyvän käsityksen pelin tyylilajista, jos ei ole tullut vielä itse teosta hankittua.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.