Press "Enter" to skip to content

Alkukesän uutispaketti

Ropeconin tapahtuminen poikkeuksellisesti jo toukokuussa on vähän sekoittanut omaa pakkaani; conikiireiden keskellä monet uutiset ovat jääneet putkeen julkaisemista odottamaan. Tässäpä niitä skenen liikahduksia tulee sitten vähän isompana läjänä. Tarjolla on juttua roolipelaajien järjestäytymisestä, Ranskan valloittamisesta ja logokilpailusta.

Stalker leviää uusille kielialueille

Ville Vuorelan vuonna 2008 julkaisema scifi-roolipeli Stalker otettiin hyvin vastaan kotimaisessa skenessä. Esimerkiksi Roolipelaaja-lehdessä sitä pidettiin vuoden tärkeimpänä pelitapauksena ja peli on myös myynyt hyvin. Vuorela huolehti pelin kääntämisestä ja julkaisemisesta englanniksi vuonna 2012, jolloin sitä myytiin sekä PDF-versiona että tarvepainatuksena (Print on Demand).

Kansainvälisille vesille uiminen nähtävästi kannatti, koska tuorein uutinen kertoo Stalkerin ilmestyvän seuraavaksi ranskankielisenä versiona. Yhteistyökumppanina on La Loutre Rôliste -kustantamo, joka näyttää julkaisseen useammankin roolipelin. Samassa yhteydessä ranskaksi käännetään myös Vuorelan Stalker-romaani Hollow Pilgrim.

Logokilpailu retroroolipelaamiselle

Siniset luolat & Valkeat lohikäärmeet on Google+ryhmä kotimaiselle OSR-pelaamiselle, millä noin laajasti ottaen tarkoitetaan Dungeons & Dragons -roolipelin varhaisten versioiden pelaamista. Kyseisessä ryhmässä on hyvä pöhinä päällä, joten toiminnan lisääntyessä on syntynyt myös tarve näyttävälle logolle.

Aiheen tiimoilta on järjestetty kuvituskilpailu, jossa siis tarkoituksena on taiteilla logo Siniset luolat & Valkeat lohikäärmeet -yhteisölle. Kilpailuaikaa on 9.6. asti. Voittajatyö valitaan äänestyksellä ja palkintona on vallan mainioiksi kehuttuja D&D-skenaarioita, joten kannattaa osallistua, jos on ideoita ja kynä pysyy kädessä.

Roolipelaajien järjestäytyminen edistyy

Viime aikoina skenessä on puhuttu paljon roolipelaajien järjestäytymisestä, jotta peliseuran löytäminen olisi helpompaa. Ropeconissa mainostettiin Pelilauta-foorumin uutta alakategoriaa, jonne voi käydä laittamassa oman peli-ilmoituksensa tai käydä katsomassa, löytyisikö lähikulmilta peliseuraa. Peli-ilmoittelu on lähtenyt mukavasti käyntiin ja tarkoitukseni on edistää sitä vielä lisää Ropeconissa ja Maraconissa keräämieni yhteystietojen avulla, kunhan tässä muilta kiireiltäni ehdin.

Myös Google+ryhmä Roolipelaajat on kasvanut tasaiseen tahtiin. Tällä viikolla saavutettiin sadan jäsenen raja, mutta sehän on toki vasta alkua! Kannattaa liittyä mukaan, jos käyttää google-tiliään aktiivisesti muutenkin.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.