Press "Enter" to skip to content

Uusia OSR-tuotteita ja ohjeita aloittelijoille

Vanhan koulukunnan Dungeons & Dragons -pelaamiseen keskittyvä OSR-skene ei osoita uupumisen merkkejä. James Raggin luotsaama Lamentations of the Flame Princess -kustantamo on saanut vaikeudet selätettyä ja tuo jälleen uusia julkaisuja markkinoille. Skenaariot Idea from Space ja No Salvation for Witches ovat tuttua underground-fantasiaa, joka yhdistelee ennakkoluulottomasti kauhua, perinteiden rikkomista ja villejä visioita. A Red & Pleasant Land puolestaan on Zak S:n uusin teos, joka pyrkii tekemään kampanjalähdekirjan aivan uudella tavalla.

Kotimaisen skenen puolella Limun ropellukset -blogin väki on kirjoittanut kolmiosaisen oppaan “aloittelevalle luolamestarille”. Sarjassa käydään läpi luolaston suunnittelua ja luolastokomppauksen pelinjohtamista. Erilaisia pelityylejä koskevia tekstejä ei ole varsinkaan suomeksi juurikaan saatavilla, joten tähän tekstiin kannattaa ehdottomasti tutustua. Luvassa on myös lisää tekstiä vähän kokeneempien pelinjohtajien pureskeltavaksi.

Aloittelevan luolamestarin oppaan osat ovat Tutustutaan taulukkoon, Piirretään luolasto ja Seikkaileminen luolastossa. Siitä vain lukemaan!

One Comment

  1. […] Uutisoin jo aiemmin heidän moniosaisesta Aloittelevan luolamestarin oppaastaan, joka käsitteli ennen muuta luolaston suunnittelemista. Nyt vuorossa on laajempi katsaus seikkailuihin luolastojen ulkopuolella: sivuhahmojen toiminta, ympäristön vaikutus ja satunnaiskohtaamisten oikea käyttö käydään kukin vuorollaan läpi. Jos jo Aloittelevan luolamestarin opasta kannatti lukea, vaikkei D&D:tä pelaakaan, niin sitä suuremmalla syyllä suosittelen tätä juttusarjaa kaikille pelinjohtajille. Nylund perustelee käytänteensä hyvin, joten vaikka tekisikin itse toisin, niin teksti johdattelee pohtimaan omaa tyyliä: miksi teen toisin ja miten se palvelee omaa pelityyliäni? […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.