Press "Enter" to skip to content

Suomiskene Ropeconissa 2012

Kotimainen roolipelikulttuuri jatkaa vakaasti. Tänä vuonna pelitapahtuma Ropeconissa on luvassa tuttuun tapaan useita uusia pelijulkaisuja ja laajan rintaman Pathfinder Society -pelaamista. Vauhdissa ovat myös pääkaupunkiseudun HelMet-kirjastot.

Uudet julkaisut

Viime kesänä julkaistu feministinen kalevala-Suomea kuvaava roolipeli Noitahovi saa tänä vuonna maailmalähdeteoksen. Tuomas Kortelainen on laatinut kattavat kuvaukset Pohjolan kansoista, uskonnoista ja jännittävimmistä paikoista. Lähdeteokseen on mahdutettu myös kaksi valmisseikkailua. Lähdekirjan julkaisutilaisuus on perjantaina 27.7.2012 Ropeconissa klo 18. Lisätietoa lähdeteoksesta ja tilausohjeita löytyy pelin kotisivuilta.

Myrrysmiehiltä puolestaan ilmestyy nopattomalle FLOW-mekaniikalla pyörivä tieteiskauhuroolipeli Vihan lapset. Avaruusolennot valtasivat Maan, mutta vastarinta elää vielä. Pelissä käsitellään miehitetyn Suomen kohtaloa ja sen sitkeää vastarintaliikettä. Pelin esittelytilaisuus on perjantaina 27.7.2012 Ropeconissa klo 21. Lisätietoa pelistä löytyy pelin kotisivuilta. Vihan lapsiin ilmestyy myöhemmin vielä pelinjohtajan kirja.

Northern Realms julkaisi viime kesänä esikoisroolipelinsä Bliaronin. Tämän vuoden julkaisuohjelmaan kuluu minipainos Sonatan hehku -skenaariosta. Skenaario toimii hyvänä johdatuksena Bliaronin fantasiamaailmaan ja pelisysteemiin. Se sisältää myös kevennetyn sääntöjärjestelmän, eli Sonatan hehkua voi pelata myös ilman Bliaronin sääntökirjaa. Skenaarioon voi tutustua Northern Realmsin kotisivujen kautta.

Pohjoismainen roolipeliseura julkistaa samaten uusia julkaisuja. Tänä vuonna heidän kojustaan voi hankkia uusimman Solmukohta-tapahtuman larppaamista käsittelevän artikkelikokoelman States of Play. PRS julkaisee myös Digi-Roolipelaajan, josta ei ole yhdistyksen kotisivuilla sanottu mitään. Todennäköisesti kyseessä on vuosina 2006-2009 ilmestyneen Roolipelaaja-aikakauslehden kaikki numerot kätevässä digitaalisessa muodossa.

Virallista Pathfinder-kampanjaa pelaamaan

Jukka Särkijärvi valittiin keväällä Suomen Pathfinder Societyn koordinaattoriksi (ks. miehen oma blogaus). Koska hän on tänäkin vuonna Ropeconin roolipelivastaava, hän päätti järjestää tapahtumaan kunnioittevan otoksen Pathfinder Societyn skenaarioita.

Pathfinder Society Organized Play on Paizon virallinen kampanja, johon julkaistaan tasaisin väliajoin uusia skenaarioita. PF Society puolestaan järjestää julkisia tilaisuuksia, joissa näitä skenaarioita pääsee pelaamaan. Tänä vuonna Ropeconissa on siis tarjolla reilut parikymmentä Pathfinder Societyn skenaariota. Peleihin pääsee mukaan tuttuun tapaan laittamalla Ropeconissa nimensä ennakkoilmoittautumislistalle.

Lisätietoa skenaariovalikoimasta saa Paizon sivuilta. Muut kysymykset voi esittää Pelilauta-foorumilla asiaankuuluvassa ketjussa.

Kirjastoväki peluuttaa Ropeconissa

Viimevuotinen Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunginkirjastojen yhteisesiintyminen oli ilmeisesti menestys, koska tänä vuonna jatkoa seuraa. Tällä kertaa kirjastoväki saapuu Ropeconiin peräti 16 hengen voimin ja pistää pystyyn kuusi eri pelipöytää. Tarjolla on kuulemma jopa lautapelaamista iPadeilla.

Pelauttamisen lisäksi Dipolin pihaan parkkeeraa kirjastoauto, josta voit käydä lainaamassa paitsi kattavan valikoiman erilaisia roolipelejä, niin myös muuta luettavaa, katseltavaa, kuunneltavaa ja pelattavaa. Lue lisää virallisesta tiedotteesta.

One Comment

  1. Ville Takanen Ville Takanen 19.07.2012

    Vihan lasten julkaisutilaisuus 25.7.2012 on kaksi päivää ennen Conia.

    Perjantain Con-esitelmämme käsittelee Vihan lapsia sen tekemistä sekä taustoja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.