Press "Enter" to skip to content

Puolenkuun pelit haluaa Raggin

Lamentations of the Flame Princess -nimikkeen takana perinteisiä Dungeons & Dragons -skenaarioita kirjoittava James Raggi ilmoittaa blogissaan, että Puolenkuun pelit on jo tässä vaiheessa tilannut Raggilta tämän heinäkuussa julkaistavaa Weird Fantasy Role-Playing -peliä ja aikoo samassa rytäkässä ottaa myyntiin muunkin Raggin roolipelituotannon.

Puolenkuun pelien linjaus on aika vinha, kun ottaa huomioon miten vähän PKP:n Helsingin myymälästä ylipäänsä saa roolipelejä. Lisäksi Raggin uutukainen ei käsittääkseni kauheasti poikkea muista D&D-retroklooneista (Swords & Wizardry, OSRIC, Labyrinth Lord ja mitä näitä nyt on), joita saa netistä ihan ilmaiseksikin. Mitään myyntilukuja minulla ei ole siitä, miten hyvin Raggin skenut ovat Suomessa myyneet, mutta siinä käsityksessä elän, että huikea valtaosa menee OSR-liikkeen tyypeille valtiollisten rajojen ulkopuolelle. Tukkumyyntisopparissa epäilemättä vaikuttaa se, että Puolenkuun pelien tuore työntekijä Juhani Seppälä pelaa Raggin porukassa.

Saapa siis nähdä, miten käy. Kulttuuripundiitti minussa joka tapauksessa iloitsee aina kun joku viitsii nähdä vaivaa roolipelien markkinoimiseen.

7 Comments

 1. Nuurori Nuurori 10.04.2010

  Kukapa ei haluaisi kaveria jonka nimessä on järjestysluku. Pitäs varmaan tutustua Tuliprinsessan valitusvirsiin, kun joku pdf näyttäs löytyvän, mutta ei ole vielä ehtinyt. Tänäänkin aion pestä koneellisen pyykkiä.

  Viime Ropeconissa katselin kauhulla Jameksen ADD-pöytää ja sen kolmen käden sormilla laskettavaa osallistujamäärää, että mitähän siitäkin tulee. Pakko myöntää, että hieman ylimielisen-säälinsekaisin tuntein. Luulin, että siinä joku homehtunut old-school-kääpä karkoittaa taas joukon nuoria harrastuksen parista. Ehkä olin väärässä. Pitänee tänä vuonna haluta mukaan, koska James onkin Joku, eikä vaan kuka?

  Vaan kuka mä oon pääsemään mukaan Jameksen posseen 😛 pitäs-pitäs on sitäpaitsi nolla.

 2. Navdi Navdi 11.04.2010

  Nuurori, “Jameksen posseen” pääsee varsin helposti, esim. vastaamalla “Pelaajia haetaan” -ilmoitukseen, jollaisia on niin pääkaupunkiseudun pelikauppojen ilmoitustauluilla kuin majatalon foorumilla.

  Mitä tulee taas esimerkiksi kauhistelemiisi Raggin Ropeconin AD&D-massamaratoneihin, niin ne ovat olleet melkoisia yleisömenestyksiä syystä.

  Tuo asenne on muuten “jännä”. Itse olen kokenut harrastukselle paljon “old school -kääpiä” haitallisemmaksi kaikenlaisen suomalaiselle skenelle tyypillisen nurkkakuntaisen kyräilyn ja “mun peli on parempi kuin sun peli” -tyyppisen peniksenmittailun. 🙂

 3. Eero Tuovinen Eero Tuovinen 11.04.2010

  Juu, ei Raggin kanssa pelaamaan pääseminen ole mitenkään vaikeaa. Se taitaa vetää kahdesti viikossa nyt kampanjoita Helsingissä, eikä se mikään synti ole panna sille sähköpostia ja kysyä, että pääseekö mukaan. Viimeksi ainakin kun oli puhetta, niin sinne pääsi kysymällä.

  Samaa mieltä Navdin kanssa käävistä ja ylimielisyydestä. Jos jotain olen oppinut intensiivisestä roolipelikulttuurin harrastamisesta niin sen, että ylimielisyyteen on harvemmin varaa, kun puhutaan itseohjautuvasta harrastuksesta, jossa useimmat harrastajat tyypillisesti tietävät täsmälleen, mitä ovat tekemässä. Sitä paitsi Raggin edustama OSR on nyt sitä kuuminta hottia, jos puhutaan tuoreista kulttuurivirtauksista 😀

 4. Nuurori Nuurori 11.04.2010

  Joo huomasin ne ilmoitukset Majatalon puolella, ja olisin varmaan koittanutkin tunkea mukaan jos asuisin lähempänä. Täältä Tampereelta ei vaan jaksa ruveta säätämään, varsinkaan kun ei ole autoa. Ropeconissa pitää sitten koittaa, mutta veikkaan että Raggin pelit täytyy aika nopsaan. Ehkä meen takapiruksi 6. ja 7. pelaajan väliin katsoon mikä on meininki 😛

 5. Navdi Navdi 11.04.2010

  Nuurori, veikkaan, että tänä vuonna Ropeconissa Jimin aika menee pääasiassa Kaubamajan puolella istuessa, mutta ties vaikka se ehtisi sen lisäksi vielä jotain pelinjohtamaankin. Saatan itsekin vetää jotain LotFP-aiheista jos pelinjohdan Ropeconissa.

 6. Nuurori Nuurori 11.04.2010

  Katotaan osutaanko. Oon tavannu osallistua 2-3 random-peliin, ja jos sattuu sopivaan rakoon niin kyllä lotfp kuuluu siihen settiin jota olis tosiaan kiva päästä tesmaan. Itelleni ainakin toi on kiinnostavin uutuus heti boardhammer fantasyn jälkeen (jota sitäkään en o viä päässy koittaa).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.