Press "Enter" to skip to content

Neuhanse – post-apokalyptinen Itämeri

Juuri Ropeconin alla verkkoon päätyi myös Majatalossa paljon keskusteltu roolipeli Neuhanse. Parrasvalot on varattu roolipelimiljöölle 2070-luvun Itämerestä, mutta toisin kuin vaikkapa Roudan maassa, Neuhanse tarjoaa myös sääntömekaniikat.

Neuhanse on siis ilmaisena PDF:nä levitettävä seikkailuroolipeli, joka reilut 60-sivuisena julkaisuna keskittyy etupäässä post-apokalyptisen Itämeren tilanteen selvittämiseen. Mert Sasioglu, Janne Luostarinen, Ville Parviainen ja Eero Metso ovat julkaisseet esikoisensa betaversiona, jonka sääntöjä ei kuulemma ole testattu. Tuotekehitystä lupaillaan, mutta kyllä tuota tuollaisenaankin jo pelaa ongelmitta. Tekijät kertovat, ettei heillä ole juurikaan pelisuunnittelukokemusta, mutta esikoiseksi Neuhanse on varsin toimiva kokonaisuus maailmakuvauksineen ja sääntömekaniikkoineen.

Herrathan puhuvat itse pelistään Ropeconissa jo perjantaina klo 18.

5 Comments

 1. Nuurori Nuurori 22.07.2010

  Majatalossa tosin ei tästä aiheesta ole keskusteltu enää kuukauteen, niinkuin ei mistään muustakaan. Tänne vois itse asiassa laittaa vaikka uutisen siitä, että majatalo on alhaalla, ja ohjata keskustelijoita roolipelit.netin huomaan, joka taitaa olla tällä hetkellä se ainoa vaihtoehto. (siellä tästäkin aiheesta on jotain keskustelua syntymässä, ainakin annoin ite neuhanse-ketjuun jotain lukijapalautetta)

 2. Sami Koponen Sami Koponen Post author | 22.07.2010

  Majatalo on tosiaan ollut alamaissa jo useamman viikon. Olen toiveikkaasti odottanut sen nousemista takaisin jaloilleen ja lähettänyt sähköpostia tuntemilleni ylläpitäjille, mutta toistaiseksi tulokset ovat jääneet laihoiksi. Koska kuitenkin toivon Majatalon lamaannuksen olevan tilapäinen tilanne, en ole nähnyt tarpeelliseksi kehottaa keskustelijoita siirtymään muille foorumeille.

  Muoks: Neuhansen palautekeskustelu on lähtenyt käyntiin Roolipelit.net:n puolella, tässä ketjussa.

 3. Nuurori Nuurori 23.07.2010

  Mä en tietenkään tarkottanu, että pysyvästi siirtyisivät, mutta kun tosiaan ei o mitään tietoo koska majatalo saadaan pystyyn, jos koskaan, niin sikäli niitä ketä kiinnostaa ropefoorumilla pörrääminen vois toteuttaa itteensä sitten siellä. Toisaalta, johan tää tässä mainittiinkin, ja varmaan useimmat muutenki on tietosia roolipelit.netistä joten sikäli. Mutta olis se ollu hyvää ajankohtaisuutisointia skenestä 😀

 4. Nuurori Nuurori 26.07.2010

  En sitten itse ehtinytkään Neuhansen esitykseen, joten siitä en voi mitään sanoa, mutta muuten Vuorela on ihan oikeassa. Paitsi yhdessä asiassa, mikä ei liity yhtään neuhanseen 😉

  “Finally, I bought the hardcover version of Eclipse Phase. I already had the pdf from one of the webstore bundles but as we all know, nobody takes a full-length PDF game seriously”

  heh heh. Muuten kyllä nolottaa. Törmäsin burgeriin ekaa kertaa elämässä, enkä tiennyt yhtään mitä olis pitäny sanoa. Pakenin tilanteesta kertomalla ostaneeni Praedorin ja lähtemällä nopeasti pois 8)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.