Press "Enter" to skip to content

Efemeroksen nettiversio

Koska Efemeros #3 näyttäisi viipyvän työn alla aika kauan, päätin pistää tarjolle muutamia muita viime aikoina tekemiäni roolipelimateriaaleja PDF-tiedostoina.

Roolipelin julkaiseminen omakustanteena on käynyt huomattavasti helpommaksi sitten 1980-luvun, jolloin piti tehdä isoja painoksia saadakseen painokustannuksia alas. Tästä huolimatta painojulkaisujen tekeminen on Suomessa edelleen kallista. Se on myös kokonaan oma operaationsa varsinaisen tuotteen tekemisen lisäksi. Tarvittaisiin vaihtoehtoja.

Roolipelejä myydään ja ostetaan nykyään aika paljon PDF-julkaisuina. Tulevaisuuden kannalta uskoisin tämän entisestään vain lisääntyvän, kun kunnolliset lukulaitteet saadaan markkinoille. Kirjapinojen sijasta koko roolipelikirjasto kulkee lukulaitteessa kätevästi mukana. Juuri nyt tilanne on kuitenkin se, että kotimaan kentillä PDF-tiedostojen myymisen järjestäminen tuntuu omakustannetoimijan silmissä hankalalta. Pitäisi olla nettikauppaa ja käyttäjäarkistoa ja ties mitä. On niin paljon helpompaa vain työntää teos ilmaiseksi tarjolle, vaikka se uskoakseni syökin menekkiä: vanha totuushan on, ettei kukaan koskaan lue mitään vaivattomasti saamaansa.

Pari uutuutta

Varsinainen asia tässä on kuitenkin se, että pukkasin pari roolipeliä PDF:nä jakoon Efemeroksen Sinisiipi-sivun kautta. Toinen näistä on noin vuosi sitten tehty kokemuspainotteinen minilarppi Sodan vangit ja jälkimmäinen viime kesänä syntynyt Camelot, roolipelaamisen esittelemiseen räätälöity roolipeli Arthurin ritareista.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.