Press "Enter" to skip to content

Haastattelussa: Petri Grönholm

Helsingin Pöytäroolipelaajat on vuonna 2019 virallistunut roolipeliyhdistys, joka järjestää aktiivisesti kamppiksia niin livenä, kuin verkossakin. Yhdistyksen toimintaa voi seurata mm. FaceBookin ja Discord -kanavan kautta.

Millaista toimintaa yhdistyksenne on järjestänyt kuluvana vuonna? Miten koronakevät on poikennut tavallisesta yhdistyselämästä, jos mitenkään?

Kuluvana vuonna järjestimme IGDA:n kanssa roolipelitapahtuman ravintola maxinessa Helsingissä joka oli kaikille avoin peliyhteisöiden kokoontuminen.

Leirisuunnitelmat Tuusulassa siirtyi koronan takia tulevaisuuteen. Tarkoitus pitää ropeleiri-viikonloppu, johon Heprolaisille osallistuminen on ilmaista ruokineen.

Koronakevät ajoi lähipelit verkkoon ja nyt toiminta on vilkasta. Hepro vetää pelejä Foundry VTT alustalla sekä syrinscape -taustaäänillä. Itse teen myös animaatioita sekä tehosteita peleihin. Yritetään saada mahdollisimman immersiivinen kokemus vaikka lähikontakti puuttuu.

Toimintanne keskittyy nimenmukaisesti pääkaupunkiseudulle. Onko yhdisyksellä kenties aikomuksia laajentaa kehän ulkopuolelle?

Kuva: seuran instagram

Toiminta on tarkoitus laajentaa osalle Vantaata, mutta ei Espooseen koska siellä on ESPRY, eikä myöskään Länsi Vantaalle koska siellä toimii ohmygame.

Nyt kun toiminta on etänä ja varmasti osittain jää pysyvästi etään, on mahdollista pelaajien osallistua peleihin mistä tahansa ja jäsenyys ei näin ole sijaintiin sidottu.

 

Yhdistyksen nettisivu on kuin suoraan internetin hämäriltä alkuajoilta. Pakko kysyä, onko kyseessä tyylillinen valinta, sisäpiirihuumori, vai kenties tekninen piittaamattomuus?

Nettisivu on tehty pelkästään Google kalenteria varten ja loput tiedot on laitettu, kun niitä kyseltiin. Sen ei ole tarkoituskaan olla houkutteleva, pelkästään informatiivinen.

Millaista väkeä yhdistyksenne toimintaan osallistuu ja mistä on suurin osa Heprolaisista värvätty? Uskaltaako roolipeli-newbie lähteä mukaan toimintaan?

Toimintaamme osallistuu eri ikäisiä eri, taustaisia ihmisiä ja värväys on tapahtunut puskaradion tavoin pikku hiljaa. Aloittelijat ovat enemmän kuin tervetulleita pelaamaan, tai kokeilemaan pöytäroolipelejä.

Hepro järjestää pääasiassa pitkiä, kaupallisia kampanjoita, mutta myös itse rakennettuja, sekä lyhyitä, että one-shot pelejä. Mukana on paljon uutta & wanhaa pelijärjestelmää.

20€ jäsenmaksuun sisältyy t-paita niin kauan kun niitä on, sekä oikeus osallistua kaikkiin peleihin, joissa on tilaa. One-shotit, sekä lyhyet parin illan kamppikset eivät tarvitse jäsenyyttä; niihin voi tulla kokeilemaan pelaamista matalalla kynnyksellä.

Monet yhdistykset ovat kokeneet vastuuhenkilöiden löytämisen haasteelliseksi. Miten teiltä on onnistunut uusien tyyppien värvääminen mm. hallitukseen?

Hallitukseen ei ollut vaikea saada jäseniä. Toimintamme on sen verran avointa

IGDA:n yhteistyötapahtuma Kuva: seuran instagram

ja yhteen hiileen puhaltamista, ettei vastuuta tule yhdelle liikaa. Otetaan rennosti ja tehdään yhdessä asioita, joita rakastamme.

Millaista yhteistyötä teette muiden toimijoiden kanssa?

Yhteistyö IGDA:n kanssa oli hedelmällinen. Kun korona on ohi, aiomme jatkaa yhteistyötä KURRY ry:n kanssa. Ja mahdollisesti muidenkin, jos syntyy hyviä ajatuksia..

Helsingin Pöytäroolipelaajat rekisteröitiin yhdistykseksi huhtikuussa 2019, mutta sen toiminta on jatkunut epävirallisesti jo pidempään. Miten toimintanne on muuttunut rekisteröinnin jälkeen? Millaisia tulevaisuudensuunnitelmia teillä on?

Yhdistyksen toiminta on laajentunut ja olemme hakeneet apurahaa yhteistä, julkista tilaa varten, jotta osallistumiskynnys laskisi. Tavoitteena on edistää roolipelikulttuuria siten, että se olisi osa valtavirtakulttuuria ja kaikki halukkaat voisivat tulla hienon harrastuksen pariin.

Harkitaan myös ylijäämä ruoan käyttöä peleissä, jolloin voitaisiin jatkaa pelaajille pelin yhteydessä tarjottavien herkkujen jakamista kestävän kehityksen mukaisesti. Itse haluaisin julkisen ropetilan jossa olisi ruokaa, juomaa sekä kotoinen tunnelma peleineen kaikille.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.