Press "Enter" to skip to content

Nimikilpailutrilogia

Pelilauta-roolipelikeskustelufoorumilla on julkistettu kolme nimikilpailua, joista kussakin haetaan nimeä työn alla oleville roolipeleille. Voittaja saa paitsi nimensä kirjaan, niin myös vähintään ilmaiskappaleen uunituoretta peliä!

Mitä ja missä

Nimikilpailun aloitti Myrrysmiesten “Projekti Y”, synkkä scifipeli dystopia-Suomesta. Tässä nimikilvassa palkintona on läjä Myrrysmiesten roolipelituotteita, joten kannattaa osallistua useammankin kerran.

Seuraava tuli Ironspinen (tai Miska Fredmanin) “Extreme Reality Shooter”, eli roolipeli kuolettavasta reality-ohjelmasta. Ironspine ei ole luvannut sen suurempia palkkioita, mutta jos teos joskus tulee ulos painokoneesta, on kilpailun voittajan nimi mainittu vastullisten listassa.

Kolmantena kisana on Sami Koposen “Camelot”-roolipeli Pyöreän pöydän ritareista, joka siis hakee edellisten malliin parempaa nimeä. Ritaripelin nimen keksijä saa ilmaiskappaleen Ropeconissa julkaistavaa peliä.

Skenen yhteishenkeä

Olen kieltämättä aika innoissani tästä nimikilpailutrilogiasta. Tämä on ennen muuta hauska matalan kynnyksen mahdollisuus osallistua skenejulkaisujen tekemiseen. Roolipelisuunnittelu on perinteisesti ollut yksinäistä puurtamista, mutta tämä on näppärä ikkunanavaus kohti laajempia harrastajajoukoja. Pidän siitä, että kysymys on konkreettisen tuloksen syntymisestä, eikä spekulatiivisesta suunnittelusta, jollaisiksi varsinaiset pelisuunnittelukisat herkästi päätyvät.

Arvostan myös sitä, että Myrrysmiehet lähtivät liikkeelle palkintoja tarjoten. Niiden mukanaolo tekee tästä oikeasti kiinnostavan kisan eikä vain satunnaisen nimi-ideointiketjun. Motivaatio osallistumiselle on palkintojen ansiosta huomattavasti korkeampi. Ja onhan tästä apua pelitekijöille itselleenkin. Myrrysmiesten väki tuntui olevan oikeasti pulassa hyvän julkaisunimen kanssa, eikä se nimen keksiminen ole yksinkertaista minullekaan. Tämä on toivoakseni myös avaamassa tietä sille, että pelisuunnittelijat ja suuri yleisö voisivat jatkossakin olla aiempaa enemmän yhteistyössä.

3 Comments

  1. Nuurori Nuurori 16.04.2011

    Suunnittelin jo kilpailua, jossa osallistujien pitää keksiä millainen nimi kuvaa parhaiten pelille keksimääni nimeä, mutta päätin kuitenkin haudata ajatuksen 😉

  2. Sami Koponen Sami Koponen Post author | 20.04.2011

    Ensimmäinen trilogian osista on saatu päätökseen, kun Camelotin julkaisunimeksi löytyi Pyöreän pöydän ritarit! Kilpailun voittajaehdotus tuli Mike Pohjolalta. Lue lisää Efemeroksesta.

  3. Sami Koponen Sami Koponen Post author | 10.05.2011

    Toinenkin trilogian osista on päättynyt, kun Myrrysmiehet ilmoitti voittajanimen tulleen Santeri Virtaselta. Näin työnimellä kulkenut Projekti Y tullaan julkaisemaan nimellä Vihan lapset. Onnea voittajalle!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.