Press "Enter" to skip to content

Kesäisiä uutisia kotimaan kentiltä

Uusi yhdistys, uusi pelitapahtuma, uusi pelikauppa, uusia kohtaamispaikkoja. Tämäkin kesä on ollut hyvää aikaa kotimaisen ropeskenen kannalta.

Yhden miehen show

Daniel Neffling, joka on tullut skenessä tutuksi OSR-materiaalin tekemisestä ja D-oom Products -verkkokaupan ylläpitäjänä, on laajentanut toimintaansa kivijalkakaupan puolelle. Poriin hiljattain avatun Pelikryptan valikoimasta löytyy samoja roolipeli- ja miniatyyrituotteita kuin aiemmasta verkkokaupastakin, mutta myös keräilykortteja, lautapelejä ja muutamia romaanejakin. Toivomme uudelle pelikaupalle menestystä!

Neffling järjesti myös jatkoa vuoden 2015 koticonilleen, joka on nimetty paikkakunnan mukaan Otamoconiksi. Tapahtumassa 26.-27. toukokuuta paikalla oli kourallinen väkeä, mistä riitti useammankin pelipöydän täytteeksi. Järjestäjän kirjoittaman raportin voi lukea tästä. Tällaisia koticoneja saisi olla enemmänkin tarjolla, koska ne tarjoavat hyvät verkostoitumismahdollisuudet paikallisille harrastajille ja auttavat pääsemään pelien äärellä tapahtuman jälkeenkin.

Larppaajien kollektiivi

Illusia (ks. verkkosivut) on uusi larppaajille suunnattu yhdistys, joka tavoitteena on “lisätä erityisesti liveroolipelien tarjontaa, monipuolisuutta, laatua ja ammattimaisuutta”. Yhdistyksen ytimessä toimii Studio IllusiArt -niminen projektiryhmä, jonka jäsenet järjestävät tilauspelejä, puvustusprojekteja sekä larppaamiseen liittyviä koulutuksia. Laadunvalvonnan nimissä tähän projektiryhmään on haettava erikseen, mutta yhdistyksen jäsenyys on avoin kaikille. Yhdistyksen toimintasuunnitelmassa on esimerkiksi kirjoittajakahvilan järjestämistä ja “matalan kynnyksen pelien järjestäminen pääkaupunkiseudulla”. Verkkosivujen lisäksi lisätietoa yhdistyksen toiminnasta voi kysyä tekijöiltä itseltään Ropeconissa.

Larppiskenestä on perinteisesti henkinyt tasa-arvoisuuden arvostaminen, joten kahden tason yhdistysjäsenyys on mielenkiintoinen ratkaisu (samankaltaista mallia esitettiin myös Suomen roolipeliseuran kohdalla, vaikkei siihen lopulta päädyttykään). Vaikka Studion jäsenhakemuksia ei juuri tyrmättäisikään, niin kertoo järjestely kuitenkin siitä, että projektiryhmä ottaa larppiskenestelynsä vakavasti. Kulttuuristen raja-aitojen rikkominen ja kunnianhimoinen taiteellinen työskentely on ollut esillä larppiskenessä aiemminkin, joten kenties Illusian voi nähdä tämän kehityskulun luontaisena seurauksena.

Vertaistukea ja peliseuraa

Vaikka Facebookin käyttöliittymä tuntuu kehnolta mainostamista ja jutustelua kummoisempiin käyttötarkoituksiin, on se kuitenkin saavuttanut vahvan jalansijan erilaisten yhteisöjen kokoontumispaikkana. Kesällä perustettu Larppi Pukujen ja Proppien esittely/ideointi (sic) -ryhmässä pääsee nimensä mukaisesti jakamaan ajatuksiaan larppivalmisteluista. LARP-pelinjohtajien tukiryhmä -ryhmä on ollut olemassa jo jonkin aikaa, mutta tulkoon nyt mainittua tässä larppaamiseen liittyviä ryhmiä listattaessa.

Peliseuran löytäminen tuntuu olevan monelle haaste, joten on hyvä että erilaisia pelaajille tarkoitettuja ryhmiä on olemassa. Pohjois-Helsingin pöytäroolipelaajat tuntuu olevan aktiivinen ja toimii pääkaupunkiseudulla, joten vaikka ei juuri Helsingin Puistolan kulmilla asuisikaan, niin kannattanee katsastaa, josko tästä porukasta löytyisi uusia pelikavereita.

Tulevia tapahtumia

Freeform-pelityyli, jossa yhdistellään pöytäpelaamisen ja larppaamisen elementtejä, on vähitellen tuonut antinsa kotimaiseen skeneen. Maaliskuisessa Tracon Hitpointissa näitä pelejä oli tarjolla omana ohjelmanumeronaan. Nyt Massi Hannula Thorhauge ja Arttu Hanska ovat järjestämässä pientä pelitapahtumaa pelkästään freeform-peleille. Marraskuussa Muuramessa järjestettävään Wähäconiin (ks. kotisivu) mahtuu korkeintaan 25 osallistujaa, joten kannattaa ilmoittautua kun vielä ehtii.

Loka-marraskuun vaihteessa vietetään myös kansainvälistä peliviikkoa. Tapahtumaa on huomioitu etenkin kirjastoissa järjestetyissä pelipäivissä, joissa tähän mennessä pääroolissa ovat olleet konsoli- ja lautapelit. Mikään ei kuitenkaan estä järjestämästä omatoimisesti roolipeliohjelmaa – päinvastoin, kirjastot ja muut julkiset tahot tuntuvat olevat hyvillään, jos väki haluaa tulla järjestämään ohjelmaa. Kannattaa siis tarttua tilaisuuteen ja tuoda harrastustamme näkyville, kun siihen tällainen mahdollisuus on olemassa. Ilmoittautumislomake löytyy tästä linkistä.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.