Press "Enter" to skip to content

Skenessä puhutaan: syyskuu 2020

Kuva: Dan Freeman

Fantasiaa ja tasa-arvoa

Blogeissa on taas menoa ja meininkiä, vlogien ja podcastien osalta hiljaisempaa. Noppatuuri on ottanut käyttöön toisen twitch -päivän ja pelaa nyt kahta kampanjaa samanaikaisesti. Myös Suomen Roolipeliseuralla on nyt oma YouTube -kanava.

Kuva: Joanna Rzepecka

Mikä tekee genren?

Roolipelaajien Suomi -ryhmästä keräiltiin mukava määrä aktiivisia ketjuja syyskuulta. Puheenaiheina mm. genrejen tunnuspiirteet ja pelin vetämisen tekniset elementit.

Syyskuun suositusketjuissa haetaan kevyttä systeemiä avaruus-sci fiin, parhaita D&D maailmakirjoja, postapo -suosikkeja, pohjateosta vaaranhakuisille ja vähemmän väkivaltaista systeemiä, jossa ihmissuhteet voi toimia mekaniikkana.

Coming up

Syksyn kiinnostavimpiin larppeihin kuuluvat

Finding Tom -Tomia etsimässä
“Me kutsumme sinut matkalle pimeydestä valoon, päähenkilöksi helsinkiläisten homomiesten tarinaan. Tule mukaan löytämään itsestäsi ‘Tomin mies’: häpeilemätön, ylpeä, seksikäs ja maskuliininen! Koe kanssamme koskettava tarina suomalaisesta homohistoriasta.”

Säröt
“SÄRÖT on kolmiosainen teossarja, joka pyrkii sanoittamaan ja kuvittamaan mielentervys- ja päihdekuntoutujien ja heidän omaistensa kokemuksia larpin keinoin. Larpissa pelaajat eläyyvät roolihahmoihinsa ennalta sovitussa tilanteessa. He pyrkivät toimimaan, tuntemaan ja ajattelmaan kuten hahmonsa, tehden näin eläytymisestä, kokemisesta ja empatiasta taidetta.”

Ilmoittautuminen molempien pelien tämän syksyn peluutuksiin on päättynyt.

Kuva: Touko Laaksonen aka. Tom of Finland

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.