Press "Enter" to skip to content

Skenessä puhutaan: heinäkuu 2020

Heinäpelloilla tuulee & kuukauden kuumin puheenaihe on kaikkien rakastama (ex-)pahisluokka; örkit & örkkien kaltaiset. Sukellamme Tolkkienin kautta DnD:n ja Warhammerin pariin ja pohdimme, mistä tietyt ominaispiirteet ovat peräisin ja kuinka tarkoituksenmukaista niiden kauaskantoisuus oikeastaan on. Muita keskustelunaiheita ovat mm. mallintaminen ja lisävarusteet, sekä yhteisöllisyys.

Yhteishenkeä tarvitaan jatkossakin Kuva: Helena Lopes

Tekijöiltä tekijöille

Blogeista löytyy tällä kertaa painavaa asiaa etnisten vähemmistöjen huomioimisesta ja yhteisöllisyydestä. Tubettajien radiohiljaisuus on toistaiseksi lähes rikkumaton.

Miska Fredman aloitti kanavallaan One-shot Haastikset -sarjan, ensimmäisenä vieraanaan Petri Leinonen

Puoli-örkki paladin DnD:n uusimmasta kuvituksesta

Hahmoluokka & moraali

Heinäkuussa Roolipelaajien Suomessa on kuhistu mm. örkeistä, mallintamisesta ja hahmojen moraalisesta asettelusta. Keskusteluista hehkuu ajankohtaan sopiva suvaitsevaisuuden, aidon monimuotoisuuden ja ennen kaikkea osallistamisen henki.

Suosituksista löytyy tällä kertaa genre-ketteriäreaalihahmo systeemejäarthurin-aikaista fantasiaa, sekä sci-fiä.

Kuvaus Isengardin örkistä Taru Sormusten Herrasta -elokuvassa

Öykkäreitä örkkeyden vuoksi?

Keskustelu örkkien puhtaan pahuuden taustoista sai sijaa valtamediassa.

IS uutisoi Roope Salmisen Insta –tarinasta, jossa hän kommentoi DnD:n rodullistamisuudistuksia niiden saaman kritiikin pohjalta. “Kenelläkään, joka oikeasti pelaa peliä ei ole mitään v*tun ongelmaa tämän asian kanssa, vaan loukkaantuneita ovat ainoastaan asiasta tietämättömät oikeistomöyhöt, Salminen kirjoittaa.

Helsingin Sanomat haastatteli asian tiimoilta nykykielten tohtori Mika Loposta, joka kirjoitti väitöskirjansa merkkiopillisesta kehyksestä rasististen stereotypioiden ja epäjohdonmukaisuuksien kehityksen tutkimiselle fantasia- ja sci-fi -viihteessä. Artikkeli käsittelee pitkälti Tolkienin örkkejä, niiden mahdollisia esikuvia ja pitkällistä vaikutusta myöhempään fantasiaan.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.