Press "Enter" to skip to content

Skenekooste 1/2022

Ryhmissä keskustelu on ollut tavallista verkkaisempaa, mutta blogien puolella on oltu aktiivisia. Tammikuussa suunitellaan alkanutta vuotta avoimin mielin.

Lähellä ja kaukana

  • Miten perustaa roolipelikerho, jossa pelata muuta kuin D&D:tä, kun kaikki kiinostus tuntuu ilman sen parempaa syytä gravitoituvan siihen? Muiden systeemien esittely ropepalettiin ei-D&D:mäisten tyylilajien ja skeaarioiden kautta vaikuttaa varteenotettavalta. Uudelle pelaajalle maailma > säännöt (pitkä)
  • PJ:n vastuu, rajanylitysmokat & ideaali toimintamalli Jos esim. nollasessiossa on sovittu, että tiettyjä juttuja ei tule pelissä vastaan, mutta PJ epähuomiossa ylittää rajan, miten olisi hyvä toimia? Anteeksipyyntö ja välitön korjausliike -lähestyminen saa kannatusta. Kiinitetään huomiota myös siihen, ettei PJ voi, eikä hänen tarvitse muistaa kaikkea; virheitä sattuu ja näissä tilanteissa kaikilla on vapaus ja vastuu tuoda ongelma esiin. Kukaan ei listaa triggereitä huvikseen, ja pelaamisen pointti on kuitenkin se, että kaikilla on kivaa. Jos tilanne on erityisen raskas, tai vaatii isompia muutoksia, on hyvä ottaa ihan kunon off-game tauko, ja jutella
  • ‘Sotaponit’ Antiikin & keskiajan hevoset olivat nykyrotuja pienempiä, (tosin suhteessa niin oli ihmisetkin) mutta jalostuksellisesti oikeastaan aika lähellä todella varhain

Suosituksia ristiretkiin & rope-henkiseen leffailtaan. Epel Larp ry alkoi koota larpinjärjestäjän materiaalipankkia. Röykän linnasta kaavaillaan pakanallista keskusta, jonne toivotettaisiin tervetulleeksi myös larppaajat pelaamaa ja workshoppaamaan. Alfacon on helmikuulta peruttu, Ropecon pyrkii lähitapahtumaan heinäkuussa.

Uusi vuosi, uudet kokemuspisteet

Kuva: Firn

Vilkaise myös Ropesataman uusi actual play -striimi Noitavalon tuolla puolen 🎪

 

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.