Press "Enter" to skip to content

Keväinen uutiskatsaus

Edellisestä blogauksesta on sen verran aikaa, että päätin koota useamman pikku-uutisen samaan nippuun. Tarjolla siis pikkujuttuja Ropeconin skenukisasta, ropeaiheisista videoblogeista ja Maraconista.

Kotimaisia roolipeliaiheisia videoblogeja ja peliarvosteluja

Joni Heinosen Ropetupa-videoblogi jatkaa lentoaan. Uusimmassa jaksossa julistetaan kilpailu, jossa ei tarvitse muuta kuin esittää kysymys Heinoselle. Vastaajien kesken arvotaan asiaankuuluvasti obskuuria ropetavaraa: Advanced Dungeons & Dragons: Complete Book of Villains. Ropetupa on saanut seurakseen Miska Fredmanin Nörttikanavan. Fredman on ehtinyt tähän mennessä puhelemaan Apocalypse World -roolipelistä ja ihmettelemään Freemarket -roolipelin sisältämiä tilkkeitä. Fredmaninkin ote on aika kevyt ja rento, mutta ensimmäiset jaksot eivät vielä välttämättä ratkaise tulevaa suuntaa. Heitän tähän saman otsikon alle vielä maininnan Petri Wessmanin blogista, josta ei löydy videoita mutta sitäkin enemmän erilaisten roolipeliteosten arvioita. Tuoreimpana joukossa on Fate -roolipelin uusimman laitoksen arvio. Fate-pelihän oli täysosuma joukkorahoitusvaiheessa ja on sittemmin kerännyt kiinnostusta myös kotimaisessa skenessä.

Roolipeliteoriaa

Limun Ropellukset -blogi oli huomannut netistä Warren Spectorin haastattelun. Spector on tunnettu videopelisuunnittelija, mutta hänellä on taustaa myös roolipelien parissa. Hänen ajatuksensa hyvästä tietokoneroolipelistä ovat siksi kiinnostavia, vaikka haastattelut ovatkin vanhoja 1990-luvun löydöksiä. Spectorin näkemyksiä voi soveltaa myös perinteisiin roolipeleihin: pelaajilla pitää olla selkeitä tavoitteita, monia eri tapoja saavuttaa ne ja ympäröivä maailma, joka reagoi erilaisiin toimiin.

Lisää genreharrastuksia

Harry Potter -henkinen Hogwarts Refounded -foorumipeli toivoi linkinvaihtoa Roolipelitiedotuksen kanssa. Olen itse kokolailla ummikko foorumiroolipelaamisen suhteen, mutta kyllähän edustavuuden nimissä on hyvä saada näitäkin näkyville. Sijoitin Hogwarts Refoundedin tuonne etusivun muiden genreharrastusten joukkoon, jotta asiasta kiinnostuneet sen sieltä löytäisivät. Äkkinäisesti sanoisin, että Hogwarts Refoundedin verkkosivut ovat ihan näyttävässä kunnossa. Kannattaa käydä lukemassa ainakin infosivun alusta ja sääntösivulta, jos haluaa päästä syvemmälle tähän foorumiroolipelaamisen skeneen.

Ropeconin skenaariokisa ja Maracon

Ropeconiin on enää kuukausi aikaa ja tahti kiristyy. Hiljan julkaistiin tiedot tämän vuoden skenaarionkilpailusta, joka on samankaltainen kuin viime vuonna, mutta säännöt ovat tiukemmat. Kisa-aikaa on toukokuun alkuun saakka. Viime vuoden voittaja Aki Vainio ehti jo pohtia aihetta omassa blogauksessaan. Ropeconin läheisyys houkutteli myös Nörttitytöt laatimaan tapahtumasta pienen katsauksen. Yhteenvedossa selitetään mistä tapahtumassa on kyse ja kerrotaan vähän Nörttityttöjen ylläpitämästä Turvasatama-leponurkkauksesta. Kevään roolipelitapahtumakausi ei pääty Ropeconiin, vaan pippalot jatkuvat seuraavana viikonloppuna (22.-24.5.) Oulussa Maraconin merkeissä. Maracon on perinteisesti ollut pienimuotoinen mutta kodikas pelitapahtuma, jossa pelaaminen on ollut keskeisenä sisältönä. Kannattaa ehdottomasti katsastaa, jos sattuu asumaan Oulun seutuvilla.

2 Comments

  1. Joni Heinonen Joni Heinonen 06.04.2015

    Mistä tuon Rantalan keksitte? 🙂

    • Sami Koponen Sami Koponen Post author | 06.04.2015

      Ups. Korjasin nimen tuonne blogaukseen. Minulla on pitkällinen historia näiden väärien nimien kanssa. Pitää jatkossa olla oikeasti skarppina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.