Press "Enter" to skip to content

Kansallinen peliviikko on kaikkialla

Kansallinen pelipäivä on tulevana lauantaina 21. marraskuuta. Pelipäivä on vuosien saatossa vähitellen laajentunut kokonaiseksi peliviikoksi, joka on siis parasta aikaa menossa. Erilaisia pelaamiseen liittyviä tapahtumia järjestetään ympäri Suomea etenkin kirjastoissa. Monipuolisten pelihetkien lisäksi tarjolla on myös luentoja pelikulttuurista ja -kasvatuksesta sekä erilaisia työpajoja. Koko kattaus (sekä listana että kartalle merkittynä) löytyy kätevimmin Pelipäivän verkkosivulta.

Pelipäivät ovat oivallinen tilaisuus paitsi päästä pelaamaan ja tutustumaan uusiin peleihin, myös tavata uusia peliharrastajia. Ei-elektroniset pelit vaativat aina pelikavereita, joten heitä on hyvä etsiä paikallisista pelitapahtumista.

Äkkiseltään eri paikkakuntien pelipäivien sisältöä selaamalla selvästi eniten tarjolla on lauta- ja konsolipelejä. Roolipelitkin ovat kuitenkin edustettuina ainakin Rovaniemellä (minipelejä), Lappeenrannassa, Lohjalla (Myrskyn sankarit), Jyväskylässä (D&D), Seinäjoella (D&D), Hämeenlinnassa (D&D) ja Tampereella (Astraterra).

Pelikulttuurin vankistumisesta kertoo sekin, että Yle lähettää kansallisena pelipäivänä (21.11.) Helsingistä parituntisen suoran lähetyksen, jossa kuulemma käsitellään sekä pelaamista että pelikulttuuria.

One Comment

  1. […] pelipäivä, jossa roolipelaaminen oli esillä yllättävän monella eri paikkakunnalla (ks. aiempi artikkelini aiheesta). Tähän malliin kun jatketaan, niin kyllä niitä uusia harrastajiakin alkaa […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.