Press "Enter" to skip to content

Ensimmäiset ensi vuoden pelitapahtumat

Vuoden 2017 kalenteria saa ruveta hiljalleen täyttämään, sillä parin roolipelitapahtuman päivämäärät ovat selvinneet.

Jyväkyläläinen Valocon järjestetään ensi vuonna kolmatta kertaa. Tälläkin kertaa tapahtuma sijoittuu alkuvuoteen. Tällä hetkellä päivämääräksi on kerrottu 11.-12. helmikuuta. Tapahtumapaikkana on tuttuun tapaan Kortepohjan kerhohuone. Valocon on aiempina vuosina ollut Maraconin kaltainen pieni tapahtuma, jossa ei ole tarvetta pelien varsinaiselle aikatauluttamiselle. Meininki on enemmän rentoa yhteenkokoontumista ja pelailemista. Suosittelen kaikille.

Tampereella järjestettävä Tracon Hitpoint järjestettiin ensimmäistä kertaa marraskuussa 2015. Kyse oli eräänlaisesta Tracon-tapahtuman pelaamiseen keskittyvästä versiosta, koska varsinaisessa Traconissa anime- ja muut japaniaiheiset harrastukset ovat pääosassa. Kuluvalta vuodelta Hitpoint jäi kokonaan välistä, kenties Tracon-tapahtuman järjestämisen ja sopivan tapahtumapaikan löytämisen vuoksi. Ensi vuonna tapahtuman ajankohta on 4.-5. maaliskuuta Tampere-talossa. Kyseessä on siis huomattavasti isompi ja keskeisemmällä paikalla sijaitseva paikka kun aiemmin. Toivottavasti kävijämäärä riittää kongressitalon täyttämiseksi. Tracon Hitpoint on Ropeconin tapaan seurapelitapahtuma, eli edustettuna ovat roolipelien lisäksi muutkin ei-elektroniset pelit eli lauta-, kortti- ja miniatyyripelit. Ensimmäisellä kerralla vuonna 2015 roolipelit tuntuivat jäävän miltei vähemmistöasiaan, joten osallistutaan tänä vuonna sankoin joukoin!

Ropeconin ja Traconin päivämäärät ovat olleet jo aiemmin esillä, mutta kätevän yhteenvedon nimissä: Ropecon järjestetään 28.-30. heinäkuuta ja Tracon 8.-10. syyskuuta. Tapahtumapaikka on Ropeconin osalta vielä auki, mutta Messukeskus palveli ainakin viime vuonna hyvin. Tracon puolestaan jatkaa perinteikkäästi Tampere-talossa.

2 Comments

  1. Mikko Hänninen Mikko Hänninen 10.11.2016

    Pienenä tarkennuksena, Ropecon 2017:n paikkaa ei vielä ole päätetty, pähkäilyn alla. Päivämäärä on kuitenkin tuo.

    • Sami Koponen Sami Koponen Post author | 10.11.2016

      Jeps, korjaan sen tuonne blogaukseen. Kiitos tarkennuksesta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.