Press "Enter" to skip to content

Tule mukaan!

Sami Koponen 2.11.2017, päivitetty 25.7.2019

Jotta Roolipelitiedotus voi olla visionsa mukaisesti suomalaisten roolipeliaktiivien yhteinen tiedotuskanava (ks. Sivustosta), tulisi sen tekijäpohjan olla mahdollisimman laaja. Uudet kirjoittajat ovat siis tervetulleita!

Kyse on myös roolipelikulttuurin luonteesta. Tyypillisesti roolipelaaminen tapahtuu yksityistiloissa tuttujen kesken ja harrastuskulttuuri on pääosin ei-kaupallista. Niinpä roolipelikulttuuri uhkaa kadota näkyvistä, ellei sitä tehdä aktiivisesti näkyväksi tiedottamalla ja raportoimalla. Kuka tietää vaikkapa juuri sinun roolipelitavastasi, ellet itse kerro siitä muille?

Kotimainen roolipelikulttuuri on moninainen, kun siihen katsotaan kuuluvaksi perinteisten pöytäroolipelien lisäksi myös larppaaminen, foorumiroolipelaaminen ja muut roolipelaamisen erilaiset muodot. Kansainvälisen skenen liikkeitäkään ei voi jättää huomiotta, koska varsinkin pöytäroolipelaaminen on sääntökirjojen kautta vahvasti yhteydessä ulkomaiseen ropekulttuuriin. Myös muut harrastepelit (hobby games), kuten miniatyyripelaaminen tai lautapelit, ovat sopivaa sisältöä Roolipelitiedotuksessa noteerattavaksi. Tällainen lavea tiedotuspohja vaatii tietysti myös aimo joukon eri aloihin keskittyneitä toimittajia.

Roolipelitiedotus muodostuu tekijöidensä näköiseksi: tänne saa tulla toteuttamaan omia ideoitaan. Into osallistua ja kirjoittaa skenen (so. kotimaisen roolipelikulttuurin) käänteistä on tärkeintä, ja sitä myöten jokainen kirjoittaja on tervetullut mukaan. Tekijäporukka on tässä vaiheessa vielä pieni, joten uusille tekijöille on tarvetta. Tiedostuspohjan laventamiseksi kaivataan erityisesti:

  1. Roolipelikentän ajankohtaisten kuulumisten ja aiheiden raportoijaa
  2. Foorumiroolipelien maailmasta ja sen ilmiöistä raportoivaa toimittajaa
  3. Magic: The Gathering -keräilykorttipelin kuulumisia ja kilpakenttiä tuntevaa toimittajaa
  4. Lautapelioppaan hyvän uutispalvelun parhaiden palojen koostajaa

Mukaan pääsee kätevimmin, kun ilmaisee kiinnostuksensa Yhteydenotot-sivun kautta.